Synda auden va det jo Spo`løs e gen.

Min dau e dau, en blande landhandel 6.0.17

img_0762 img_0793Tja, føst fek æ e lidt daue, o fek smue fi stykke brøj og sammel me en dås makrel nej i e makas.  Ålle føst va æ lich op å e tach, for o fje`n nau mos, så e vand ku løf fæk.  Æ skul`hai væt te Ikast me et anlæg. Men det va it helt fæ. Kø føst u te e male edde en pal je`n, o så hjem o få sty å nau aet og vi fek o nau aet samle, men det va it nok arbe te to, så min magge måt klar sæ selv. O så nej te Teknidan edde nau skruche o lich hen te e bache, så æ ku få nau ornle frokost. Så skul æ i stai te coop i Albertslund, me nau småting. Æ kom afstai omkring halv elve. Det gik som smu`. Æ fek afleve` hva æ skul`o de va glai, så æ tau hjem a e gen. Å vej hjem fek æ lich bestilt en krans og et bå`n te en begravels æ ska te å freda. Det e min goj venin`de fandt e lørdags. Hun hæ vist fåt et epi anfald o så hæ hun nok slaun e hoj. Øv., e lidt kjæv blyve man da. Å vej hjem da æ kom omkring Odense blev æ hungre, o æ hai jo e makas me, så æ fek anstelt, så æ ku få lot e dås op o smu`jet styk brøj af e gang. Det regnet o det va faktisk richte manne bile å e vej, men det gik. Det smacht ba godt, øko brøj fra skallebæk o øko smø, o så makrel aun å. Nå lidt edde ringe Brita, jen som boe i jen af Larses lejligheje, om æ it skul te auktion, jo æ kømme forbi o hinde dæ. Hun e en stakkel, for hun hæ vist miste en tå elle to tæ`. Så hun slefe temle å det sych ben,nå vi va da te auktion. Det va da manne dæ, men vi tau jem edde en times ti. O æ fek laue e lidt ma, o spille keyboard, så no sidde æ he o skryve. Det va da vist en blande land handel, it. Jo e forman for e ferrein for e bavbogasse skrev o lich in`æ kom hjem, o spu hvo dan de gik i e hus å Lolland, så de`for måt æ  jo fortæl`at de sket for lidt. Inn`æ kom helt hjem ringe Henning,  e chef, at æ skul`te København e morn tile e gen, for de tandhjul æ hai mæ te dem, vil`de gern ha at vi  sat å, så jen elle to af vos ska de æue e morn tile. Forresten mødt æ Anne Grethe, min eks. som o va te auktion, o hun smil`te mæ, kæft hvo så hun godt ue. Så den gammel blev sku glai!

euesættels` oversættelse

Tja, først fik jeg lidt morgenmad, og fik smurt fire stykker brød og sammen med en dåse makrel, ned i madkassen. Aller først var jeg lige oppe på taget, for at fjerne noget mos, så vandet kunne løbe væk. Jeg skulle havde været til Ikast med et anlæg, men det var ikke helt færdig. Kørte først ud til maleren efter en palle jern, og så hjem og så hjem og få styr på noget af det, og vi fik noget af det samlet, men det ar ikke nok arbejde til to, så min kollega måtte klare sig selv. Og så ned til Teknidan efter nogle skruer og lige hen til bageren, så jeg kunne få noget ordenlig frokost. Så skulle jeg istedet for til Coop i Albertslund, med nogel småting. Jeg kom afsted ca. halvelleve. det gik som smurt. Jeg fik afleveret hvad jeg skulle og de var glade så jeg tog hjemad igen. Og på vej hjem fik jeg lige bestilt en krans og bånd til en begravelse jeg skal til på fredag. Det er min gode veninde, de fandt i lørdags. Hun har vist fået et epileptisk anfald og så slået hovedet. Øv, lidt ked af det blir man da. På vej hjem da jeg kom omkring Odense blev jeg sulten, og jeg havde jo madkassen med, så jeg fik stillet an, så jeg kunne få lukket dåsen op og smurt et stykke brød af gangen. Det regnede og der var faktisk rigtig mange biler på vejen, men det gik. Det smagte da godt, øko brød fra Skallebæk og øko smør, og så makrel oven på. Nå lidt efter ringede Brita, en der bor i en af Larses lejligheder, om jeg ikke skulle til auktion.jo jeg kommer forbi og henter dig. Hun er en stakkel, for hun har vist mistet en eller to tæer. Hun slæber temmelig på det syge ben, nå vi var da til auktion. Der var da mange der, men vi tog hjem efter en times tid.  Og jeg fik lavet lidt mad og spillet lidt keyoard, så nu sidder jeg her og skriver. Det var da vist en blandet landhandel, ikke. Jo, formanden for foreningen for “e havbogasse” skrev lige inden jeg kom hjem, og spurgte om hvordan det gik i huset på Lolland. så måtte jeg jo fortælle at der skete for lidt. Inden jeg kom hjem ringede Henning, chefen, at jeg skulle til københavn i morgen igen, for de tandhjul jeg havde med til dem, ville de gerne ha at vi satte på, så en eller to a os skal der over i morgen tidlig. Forresten mødte jeg Anne Grethe, min eks som også var til auktion, og hun smilede til mig, hold nu op hun så godt ud. Så den gamle blev sku glad!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Synda auden va det jo Spo`løs e gen.