Hæ do set det he skilt ? skilt? hvorfort skilt?

Æ måt gi e præst ret, han måt lich ret mæ..

a8d3dfe1-244d-41fb-a058-b8bda67c561b a459b398-1ea6-4e61-a2ec-a8e421a819e6 22f972ca-3ea3-4ab3-9210-447b582d9aed

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja ja som sevanle, va Musse o mæ i Flensborg, men it for o få kaffe o kach, men morn ma. Me boble. Vi hæ væt dæ fø, Marien Café. Æ fortål ham jo, at æ for det mest køjt økologisk.

No hai æ jo vist ham et bille af den fin morn ma. Det e da vist it møje økologisk æue det i fæk, e sild  e full af nitrit, o hva me e rest smie de det ue !?

De stoue stykke fisk ku vi da hel it spis, o slet it Musse, for hun ka slet it li fisk, selv om vi beche smacht å et.  O så det fin pynt, som va laue af gullerø´o salat,  det smie de jo nok o ue.  Vi snakke o om et, for fø måt man da gi e ma reste te e svin, det vil æ no præv o spø dem om, næste gang vi kømme forbi, o vi va jo it de jennest, som fæk såt fint mornma, for e kro va fyldt, selv om det va tirsda.  Så det gie nau af en affalds bunk´.

Æ fek o lich en beskei å feisbuk, at det va en vandretue e dau, fra Vemmingbund, af jen af min gammel veninde, som vi lich mødt op i e kryds, o hun tot vi så glai ue, det gø hun no å.

De ska gå te Dynd o Skell, o møjes ve nau det heie Skrækkehøj, o så te bach af e sjendarmsti. De gø da nau u a et, det e nemle en tue å tyv kilomede. Men de hæ da e ve mæ sæ e dau, ingen sne kun e lidt blæst, så fe de nok røj kinde.

Essen hæ vi da o væt å Romø, o å vej kom vi lich forbi Bigården, lich æue for e vej ind te Paibor moto baan, det vo prins jogge hæ væt nau gang´. De hæ sån lille gårdbutik me økologisk ting o sache. Vi køjt nau robeie,  nau efle, nau pære, o en masse anne fin ting. Det blev no it te de lang ture i e klidde, for det va hunde koldt.

Det e for det  æ hæ løst om e robeie, at de sku ve temle sund´. Så æ hæ præue o lau e lidt robei saft;, to robeie, jet efel o en gulerou, op i e saftpresse, o så me e saft af en kvart citron. Det smache tombe godt! Så æ måt lich præu e gen, men så tau æ lich en halv teske kardemomme i, det blev det it ringe af.

Musse e å arbe. De tau astai freda ve e klok ni, o kømme hjem e dau, he eddemæ´. Så vi hæ snakke e lidt o skrevn e lidt sammel, ja æ ka næsten it la ve mæ o fortæl je et, hun skrev,  ” jeg elsker dig, ûber alles”, æ tot det va så søjde. Det e måske for det æ hæ køje sin søn te Flensborg, o hint ham  e gen, e klok fem e gå mornes. Han va da å diskotek å Volks Bad, nei ve e havn. Hva gø man it for de ung´.

E præst ringe lich, o spu om æ ku kø op o hint sin dædde i Billund e morn tile, for han hæ jo ingen kø´kort. Som om æ it hæ et arbe. Men hva gø man it for en goi ven.

Han spu o edde Musse, for hun hæ nemle køjt en ga´hund, fra Spanien, o sån jen vil han o gern køjf. Så hun må u o fortæl ham hvodan man gø, jen af de næmest dau´.

Æ ka it sit hæ e hele dau, for æ hæ et frossen vandrø´ å Kegnæs, så æ må helle kom langs, inn det ge helt galt.

Ha en richte goi synda.

æuesættels/oversættelse

Ja ja, som sædvanlig var Musse og jeg i Flensborg, ikke for at få kaffe og kage, men brunch. Med bobler. Sekt. Vi har været der før, Marien café. Jeg fortalte ham jo, at jeg for det meste købte økologisk. Nu havde jeg jo vist ham det billede af den fine brunch.

Det er da vist ikke meget økologisk over det i fik der, og fiskene er fyldt med nitrit, og hvad med resten, smider de det ud?!

De store stykker fisk kunne vi da heller ikke spise, og slet ikke Musse, for hun kan ikke li fisk, selv om vi smagte på det. Og så det fine pynt, som var lavet af gulerødder og salat, det smider de jo nok ud. Vi snakkede om det, for før måtte man gi det til svinene. Det vil jeg prøve at spørge dem om næste gang vi kommer forbi, for vi var jo heller ikke de eneste som fik sådan noget fint brunch, kroen var fyldet, selv om det var tirsdag. Så det må da gi noget af en affaldsbunke.

Jeg fik også lige en besked på facebook i dag, at der var arrangeret en vandretur i dag, fra Vemmingbund, af en af mine gode veninder, som vi lige mødte oppe i krydset forleden, hun syntes vi så glade ud, det gjorde hun nu også.

De skal gå til Dynt og Skelde og til noget der hedder Skrækkehøj, og tilbage igen ad Gendarmstien.. De gør da noget ud af det, det er nemlig en tur på tyve kilometer. Men de har da vejret med sig, ingen sne, kun lidt blæst, så de får da røde kinder.

Ellers har vi da også været på Rømø, og på vejen kom vi lige forbi Bigaarden, lige overfor vejen ind til Padborg motorbane, der hvor prins Joakim har kørt nogle gange. De har sådan en lille fin gårdbutik, med økologiske ting og sager. Vi købte nogle rødbeder, æbler, pærer og en masse andre fine ting.

Det blev nu ikke til de lange ture i klitterne, for det var hundekoldt.

Det er fordi jeg har læst, at rødbeder skulle være sunde. Så jeg har prøvet at lave rødbedesaft; to rødbeder, et æble, og en gulerod op i saftpresseren, og så saften af en kvart citron. Det smagte vildt godt! Så måtte jeg lige prøve det igen, men så tog jeg lige en halv teske kardemomme i, det blev det ikke ringere af.

Musse er på arbejde. De tog afsted fredag, ved ni tiden, og kommer hjem her i eftermiddag. Så vi har snakket og skrevet lidt sammen, ja jeg kan næsten ikke lade være med at fortælle jer det, hun skrev; “jeg elsker dig, über alles”, jeg syntes det var så sødt. Det er måske fordi, at jeg har kørt og hentet hendes søn, som var på diskotek i Flensborg, Volks Bad. Hvad gør man ikke for de unge.

Præsten ringede lige, om jeg kunne køre til Billund i morgen tidlig, efter hans datter, for han har jo ingen kørekort, som om jeg ikke har et arbejde. Men hvad gør man ikke for en go ven.

Han spurgte også efter Musse, for hun har nemlig købt en “gadehund” fra Spanien, og sådan en vil han også gerne købe, så hun må ud og fortælle ham hvordan man gør, en af de nærmeste dage.

Jeg kan ikke sidde her hele dagen, for jeg har et frossen vandrør på Kegnæs, så jeg må hellere komme afsted, inden det går helt galt.

Ha en fortsat god søndag.

Mojn fra Jes

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hæ do set det he skilt ? skilt? hvorfort skilt?