E klok ti, nåh nej e jauden e klok ti

Ve e grillmeister å mallorka, en ung tyske, som læue e liv.

5336f6fc-43f5-4c9f-a2a0-4733773e24072e263cef-0724-4940-bc15-3ec2405c6d08 8d7bbdf7-f771-4fb2-8937-d6673f277275 c3184222-0309-4e8d-bb0f-e058e4505579 aed6702d-0ff2-4f4b-b231-cfd6c8a556c027da1ee2-5432-4e44-a376-9f4d5692930b[wpsocialite]


Som æ skrev så tau vi te Mallorka.

Nau dau´ku vi lig ve e puul i baitøj, i 17 18 grae, men e vand va sefølle ålt for kålt. Vi boi å et fistjæne hotel i en lille turistby, Can Pastilla, 10 kilomede fra Palma.

Den føjst dau, va vi sefølle rundt i den lille by, langs me e straan, o langs o få en goi øl i e solskin, ve e grill meister, en ung tyske, me en lille grillbar. Ham ku vi da snak me. Nåh ja, øl fik vi sefølle nok hve dau, o dæs berømt sangria, fæk vi sefølle o smacht et pa gang´.

Den jen dau, gek vi ind te Palma, langs en fin sti, me e sol højt å e himmel, lækket, hvo vi sefølle fek kigge å manne sjau og fin ting. Bland ant va i en fin antik butik, hvo Musse forelske sæ i en flot ring, som sefølle va temle dye, så vi køjt it nau den dau. Men hun ku jo it få en u a e hoi, så vi måt patu, se om vi it ku finn den butik e dau edde e gen. No problemos. Men så fålt hun æue en helt ann jen, ja den ka i se å det jen bille. Vi  blev enich om, at den va meie modæne o sjik.

Vi vill hai væt ind i den stoue dom kje´k, men det lykkes it o kom, vo de hai åfen. Men så tau vi da ba ind i en ann kje´k. Som om det sku ve nau for mæ, men det va faktisk en  fin oplevels. E indgang va en lang smal trap, op å en terrasse, højt æue e by, o så nej af en nan trap, o så kom vi essen i kje´k. Ja gammel va den jo, fra omkring 1230. Man ku køjf et lys, som man ku sæt hen for jen som e døj. Så Musse køjt da jet o stelt hen for vos forældre. Nåh ja, hun køjt å en halskee, af træ me et kors å. Hun e essen it melem af e folkekje´k, o hun troue it å guj, men så e det jo godt at han troue å hinn. Hva betyæt, ba hun nyæt.

Det sku sefølle manne pangsjoniste me e flyve, o æ tøs de va nau vrævle, ba for det de kom halvanden tiim for sill. Så de vrævle e hele vej te e hotel. O det va it gaun æue, da vi sku hjem e gen, for æ troue e flyve va tre fjæng stoun for sill, så tåt de det va for dårle. Det va sefølle it åll, som va sån.

Musse hai køjt nau lække ost å e færg te Lolland, o nau lække vin i e lufthavn, så vi richte ku hyg vos å e hotel. Moddi som hun kålle sæ selv, hai å køjt en kniv, te to euro, det tåt hun va tombe billich, o nau stearinlys, men hun tåt de stank, så dem måt vi sæt u å e terrasse, sammel me min ny sko, for de stank faktisk å temle galt, som ny sko no ka gøj.

Essen va vi da en tue inn o se e ustilling me Miró. Æ må indrøm, det va it lich nau for mæ, men Musse ku faktisk godt li nau aat. Så hun køjt da nau suvenie.

Den sist dau, sku vi tjek u, e klok tolv. Men vi blev føst samle op e klok ti minudde æue ti, om audne, så vi spuu sefølle i resepsjon, nåh.-vi ku lej e væ´ls for 20 euro, så det gø vi. Troi vi da. Så vi hygge vos føst ve e puul i e sol, o te auden ku da fint kom i bai, inn vi blev hint. Men fjæng æue oot, banke det jen å e dø, hvornå ska i ue, det va da ba e rengøringsdaam. Nåh, sån ve halv ti ti, ok så gek hun e gen. Så vaet det alle læng´, så ringe e telefon, at vi da kun ku lej e væ´ls te e klok sais. Æ va essen lich å vej i bai, men så måt vi pak sammel.

Nå, men vi fek da tjekke ue, vo han snøi sæ selv. Han soi 35 euro, men det stau 53, å det soi æ te ham, men æ fæk da femten auro te bach å 50, nåh ja, sån ka det gå. Vi tau da ba en taxa te e lufthavn, o fek e lidt audensma. O så vaet det alle læng´, så kom åll e pangsjoniste e gen.

Æ må helle slut, for essen blyve e historie vist ålt for lang, men æ ska nok få skrevn nau meie i løfe a e uch.

mojn åll min søde venne.

æuesædels oversættelse

Hos “grill meister” på Mallorca, en ung tysker, som lever livet.

Som jeg skrev, så tog vi til Mallorca.

Nogle dage kunne vi ligge ved poolen, i 17 18 grader, men vandet var selvfølgelig for koldt. Vi boede på et 4 stjernet hotel i en lille turistby, Can Pastilla, 10 km fra Palma.

Den første dag, var vi selvfølgelig rundt i den lille by, langs med stranden, og langs og få en go øl i solskin, hos “grill meister”, en ung tysker, med en grill bar. Ham kunne vi da snakke med. Nåh ja, øl fik vi selvfølgelig hver dag, og deres berømte sangria, fik vis selvfølgelig også smagt et par gange.

Den ene dag gik vi til Palma, langs med en fin sti, med solen højt på himlen, lækkert, hvor vi selvfølgelig fik kigget på mange sjove og fine ting. Blandt andet var vi i en fin antik butik, hvor Musse forelskede sig i en flot ring, som selvfølgelig var temmelig dyr, så vi købte ikke noget den dag. Men hun kunne ikke få den ud af hovedet, så vi måtte absolut finde den butik næste dag igen. Ingen problem. Men så faldt hun over en hel anden en, ja den kan i se på det ene billede. Vi blev enige om, at den var mere moderne og elegant.

Vi ville havde været inde i den store domkirke, men det lykkedes ikke at komme når de havde åbent. Men så gik vi da bare ind i en anden kirke. Som om det skulle være noget for mig, men det var faktisk en fin oplevelse. Indgangen var en lang smal trappe, op på en terrasse, højt over byen, og så ned ad en anden trappe, og så kom vi ellers i kirke. Ja, gammel var den jo, fra omkring 1230. Man kunne købe et lys, som man kunne sætte hen for som er død. Så Musse købte da et, og satte det hen for vores forældre. Nåh ja, så købte også en træ halskæde med et kors, selv om hun ikke er medlem af folkekirken, hun tror ikke på gud, men så er det jo godt, at han tror på hende. Hvad betyder det, bare hun nyder det.

Der skulle selvfølgelig mange pensionister med flyet, og jeg syntes de var temmelig vrøvlede, bare fordi de kom halvanden time for sent. Så de vrøvlede hele vejen til hotellet. Og det var ikke gået over, da vi skulle hjem, jeg tror flyet var tre kvarter forsinket, så syntes de det var for dårligt. Det var selvfølgelig ikke alle der var sådan.

Musse købte noget lækkert ost på Langelandsfærgen, og noget lækkert vin i lufthavnen, så vi rigtig kunne hygge os på hotellet. Muddi, som hun kalder sig selv, havde også købt en fin kniv til to euro, hun syntes det var mega billigt, og nogle fyrfadslys, men hun syntes de stank, så dem måtte vi sætte ud på terrassen, sammen med mine nye sko, for de stank også temmelig meget, som nye sko nu kan gøre.

Ellers var vi da inde og se udstillingen med Miró. jeg må indrømme, det var ikke lige min smag, men Musse kunne faktisk godt li noget af det. Så hun købte da nogle souvenir.

Den sidste dag skulle vi tjekke ud kl 12, men vi blev først samlet op 22 10, så vi spurgte i receptionen, nåh ja vi kunne leje værelset for 20 euro, så det gjorde vi. Troede vi da. Så vi hyggede os først ved poolen i solen, og til aften kunne vi da fint nå at komme i bad, inden vi blev hentet. Men kvart over otte bankede det  på døren, hvornår skal i ud, det var rengøringsdamen. Nåh, sådan ved halv ti ti, ok og så gik hun igen. Så varede det ikke længe, så ringede telefonen, at vi da kun havde lejet værelset til kl seks. Jeg var ellers lige på vej i bad, men så måtte vi pakke sammen.

Nå, men vi fik da tjekket ud, hvor han snød sig selv. Han sagde 35 euro, hvor der stod 53 , og det sagde jeg til ham, men jeg fik da 15 euro tilbage på 50, sådan kan det gå. Vi tog da bare en taxa til lufthavnen, og fik lidt aftens mad. Og så varede det ikke længe, så kom alle pensionisterne igen.

Jeg må hellere slutte, ellers bliver historien alt for lang, men jeg skal nok få skrevet noget mere i løbet af ugen.

Mojn, alle mine søde venner.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

E klok ti, nåh nej e jauden e klok ti