Å vej hjem e gå

Fri fredag så afsted til Lolland

img_0707 img_0709Synnejysk

Æ fek lich ordne Elses terrasse, chefens ku´n , for hun fek piche fremme freda`auden, o så måt det jo godt se e lidt godt ue.  Det tau et par time, o så va det ba`o kom virre. Æ tau e færge te Bøjden og te Tårs fra Langeland. Det va faktisk richte gemüdle. Det saie vi tit i stai for hygle. Ja ja det e tysk, men sån e det bar. Æ fek jo træk å, men e stik fek e mekanike it ordne, for han hai ingen hjem`, så da æ kom te Lolland, tau æ i jem og fix, o fek stafle sais hævle forskallinge å 3 mete og tres o fi`gipsplare, skårn æue, o en pak isolering. I e Yaris. Nå æ fek laie au i Errindlev, o så så æ lich mit snit te o få hint køchen i Ikea, æ hai faktisk tre kvate te o handel i o te o få hint e skaf`å e hylde. Men man o mede hvo æ fek trafelt, for føst hai hun it en låch hjem te det føst æ hai tænt mæ, så måt æ jo tai nau ant, det fek vi hodich sty å, ja nau a et sku æ ha i e ulevering. Æ stræue mæ ne`j å e tai selv lache, og det gik som tombe, et onle læs å e vu`n, o så hen o betal. Men det tau da sin ti ve den søde lille pich, men pyt så lich hen i ulevering, men hvo, æ sust hen hvo det plaje o ve`, men nej, du skal uden om bygningen, helt nede i den anden ende. Nå så fek æ trafelt, for e klok va jo æue ni, så æ sust af, men så fålt både det jen og det an`t af, så æ fek mæ da en svej tue, o ind edde de sidst o så enle hjema. Et højskaf , tre skuffe ska`f, et vaskeskaf o to æueska`f. Man det va bævle, æ tænt å, det he det gø do alle me`. Æ va føst hjem ve e klok elve. e yaris va fyldt!!

E dau fek æ sodden e vech op i e køchen, næsten da. O to gan`i jem og fix, edde nau småting. He te auden va æ lich op ve min lille broe i Kgs Lyngby edde nau maling te min dø`. Tina, Larses ku`n va hjem, så vi fek lich en slurre æue en kop kaffe. Jo o så hai de lich køjt et sommehus å Nordsjælland, de ka ba det de`. Så tau æ lich hen te Cana, i e kolonihau. Æ vil`hai læ`e lidt nyt te min blog men æ ku se hun va sæune, o hun skul`lich lig e lidt ve e drenge, Peter og Jens, så dampet æ au hjem e gen, så hæ æ jo en goj grund te o kom i næste uch ha ha. Det e nok o bæ hjem i e lejlighej, nå e børn æ kommen i seng. E morn eddemæ ska æ te Kegnæs e gen, for æ ska u o spis ve min venin`i Synneborg.

Sønderjysk

oversættelse

Jeg fik lige ordnet Elses terrasse, Chefens kone, for hun fik gæster af piger fredag aften, og så måtte det gerne se lidt godt ud. Det tog et par timer, og så var det bare at komme videre. Jeg tog færgen til Bøjden og til Tårs fra Langeland. Det var faktisk rigtig hyggeligt. Det siger vi tit i stedet for hyggeligt. Ja ja det er tysk, men sådan er det bare. Jeg fik jo træk på, men stikket fik mekanikeren ikke på, fordi han havde ingen hjemme. Så da jeg kom til Lolland, tog jeg i jem og fix, og fik stablet seks høvlede forskallinger på 3 meter og tres, og fire gipsplader, skåret over og en pakke isolering. I yarisen. Nå jeg fik ladet af i Errindlev, og så så jeg lige mit snit til at få hentet køkken i Ikea, jeg havde faktisk tre kvarter til at få handlet i og til at få hentet skabene på hylderne. Men mand i tønden, hvor fik jeg travlt, for først havde hun ikke en låge hjemme til det første jeg havde tænkt mig, så måtte jeg ta noget andet, det fik vi hurtigt styr på, ja noget af det skulle jeg ha i udleveringen. Jeg skyndte mig ned på tag selv lageret, og det gik fint, et ordenligt læs på vognen og så hen og betale. Men det tog sin tid henne ved den søde lille pige, men pyt så lige hen i udleveringen, men hvor, jeg susede hen hvor det plejer at være, men nej, du skal helt uden om bygningen og helt ned i den anden ende. Nå så fik jeg travlt, for klokken var jo over ni, så jeg suste afsted, men så faldt på det ene og det andet af, så jeg fik mig da en svedetur, og ind efter det sidste og så endelig hjemad. Et højskab, tre skuffeskabe, et vaskeskab og to overskabe. Hold op hvor var det bøvlet, jeg tænkte også, det her det gør du aldrig mere. Jeg var først hjemme kl. elleve. Yarisen var fyldt. Og to gange i jem og fix efter nogle småting. Her til aften var jeg lige oppe hos min lillebror i Kgs Lyngby efter noget maling til mine døre. Tina, Larses kone; var hjemme, så vi fik os en sludder over en kop kaffe. Jo og så havde de lige købt et sommerhus i Nordsjælland, de kan bare det der. Så tog jeg lige hen i Canas kolonihavehus. Jeg ville havde lært noget nyt til min blog men jeg kunne se at hun var søvnig, og hun skulle lige ligge lidt hos drengene, Peter og Jens, så tog jeg hjemad igen, så har jeg jo en god grund til at komme i næste uge, ha ha. Det er nok også bedre i lejligheden, når børnene er kommet i seng. I morgen eftermiddag skal jeg til Kegnæs igen, for jeg skal ud og spise hos min veninde i Sønderborg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Å vej hjem e gå