Min dau e dau, en blande landhandel 6.0.17

De vild`e de værst de vilde er de værste 8.9.17 “man vil så meget”

En dåse jeg lige har købt på Lolland ægte retroimg_0794

Nå æ stau jo op o fek smu´ e mapak, for æ vist jo, at æ sku te begravels`e dau ve min venin`e klok jen. Æ sust u te e male i Rachbøl, o fek hint både blåt o gult je`n . Men skul`vi stå o sammel det 3 mand, no, så æ holdt fri e klok 8. Kæft det va sejt. Så stau den essen å hygge.  Å vej hjema`tau æ lich å jaut. Æ vist it hvo “den” boi, men hai så tit set e offe. Ind af e vej, så va ” den” der. Æ blev helt paf, hva skul`æ no fin`å. Kylling! Kø virre o tau en runde me`og traf en e gen. Man ” den ” va flot. Æ vill`men… æ fandt hodich en undskyldning for mæ selv, så æ tau lich u te jen, som skylde mæ nau peng`. Men ingen hjem, så æ køj tebach og traf e offe e gen. Men den gammel fek it taun sæ sammel, så æ kø hjem. Æ kende jo e type, undskyldninge hæ man jo nok af., så æ må ha taun mæ sammel te o få rydde op i e hau`og sjeine e hyt op, hvis det no sku kom så vidt. Ja i hæ nok it regne en ue , ja, det e en dam`. Nå æ tau hjem o fek e snifel å, swartz grau habit, me guld mansjette, so`t slips, so`t sko, o hvi skjo`t. O sefælle e skæch af. Kæft det pynt. Nå langs te e begravels`. Æ vill`hai gaun inn`de va fæ me o syng, så æ ku slip for e kaffe boe. Men æ tau mæ sammel, selv om det va nau slimt volapyk e præst stau o soi, men det hæ man jo høje så manne gang`, så..æ blev. Æ hjalp sefælle o me o bæ e kist u te e bil. Da vi hai fåt e kaffe o snakke e lidt, va det jen fra Odense som sefølle skul`hjem e gen, så æ spu om hun vil`kø me, for æ sku jo alichevel te Lolland, jo det vill`hun da gern`, så æ sust lich hjem edde e lidt væ`ktøj, o så ku æ hint hin e gen. Hun blev så glai. Nå, æ kom kun lich u i bil, så ringe Henning. Om æ it lich kun smot te Coop e morn, …ingen problem, sefølle, hæ man traffelt, så ska man da it sai nej. Så æ fek kun lich nau ant tøj å o så fek æ hint e pich o kø hin te e færg` i Fynshav, så blev hun hint i Bøjden. Så va den pot slaun. Nå, æ fek smidt en pizza i e aun, o låt en flask røjvin op, så den va ba plingeling. Nå, æ hai kun lich fåt e pizza spist, så ringe Lars, at han va kø i stykke op i Kolding, så ham fek æ o lich hint. Vi fek lich sty å e verdens situation æue en baje, o så kø æ hjem e gen.  Æ ska føst a stai halv ni e morn, så æ hæ it så traffelt me o kom te køjs. Æ fek lich trukken de fem klokke op, så de ka kla sæ de næste fie fem dau`. Æ hæ o fie stoue bornholme`men de larme så galt, at e nabo ka hø`et, så de stæ stil`. Æ tøs det e så hygle, nå de ge`, o så ka æ lich følle e lidt me nå`de slæ`om nat, så ve`æ ålti va e klok hæ slaun. Ha ha. E verein skræv jo en goj e jaus, hva gø e eddekop nå den hæ drukken e kaffe, de Æder koppen. Sjau hva.

æuesættels`oversættelse

Nå, jeg stod op og fik smurt madpakken, for jeg viste jo, at jeg skulle til begravelse i dag hos min veninde klokken et. Jeg kørte hurtig ud til maleren i Ragebøl, og fik hentet både blåt og gult jern. Men skulle vi stå og samle det 3 mand, nej, så jeg holdt fri klokken otte. Det var virkelig sejt. Så stod den ellers på hygge. På vej hjemad, tog jeg lige på jagt. Jeg viste ikke hvor den boede, men havde så tit set offeret. Ind af vejen, og så var den der. Jeg blev helt paf, hvad skulle jeg nu finde på. Kylling. Kørte videre og tog en runde mere og traf den igen. Mand, den var flot. Jeg ville, men jeg fandt hurtig en undskyldning for mig selv, så jeg tog lige ud til en, som skylder mig nogle penge. Men ingen hjemme, så jeg kørte tilbage, og traf offeret igen. Men den gamle fik ikke taget sig sammen, så jeg kørte hjem. Jeg kender jo typen, undskyldninger har man jo nok af, så jeg må have taget mig sammen til at få ryddet op i haven og få givet huset en omgang, hvis det nu skulle komme så vidt. Ja i har nok regnet den ud, det er en dame. Nå, jeg tog hjem og fik smoking på, sort grå habit, med guld manchetter, sort slips, sorte sko og hvid skjorte, Og selvfølgelig skægget af. Hold op det pyntede. Så hen til begravelsen. Jeg ville havde gået inden de var færdig med at synge, så jeg kunne slippe for kaffebordet. Men jeg tog mig sammen, selvom  det var noget slemt volapyk præsten stod og sagde, men det har man jo hørt så mange gange, så jeg blev. Jeg hjalp selvfølgelig med at bære kisten ud til bilen. Da vi havde fået kaffe og snakket lidt, var der en fra Odense som selvfølgelig skulle hjem igen, og så spurgte jeg om hun ville køre med, for jeg skulle jo alligevel til Lolland, jo det ville hun gerne. Så jeg kørte hurtigt hjem efter noget værktøj, så kunne jeg hente hende igen. Hun blev så glad. Nå jeg kom kun lige ud i bilen, så ringede Henning. Om jeg ikke lige kunne køre til Coop i morgen. Ingen problem, selvfølgelig, har man travlt skal man da ikke sige nej. Så jeg fik lige noget andet tøj på og hentet pigen og kørte hende til Fynshav, så blev hun hentet i Bøjden. Så var det ude af verden.Nå  jeg fik smidt en pizza i ovnen og lukket en flaske rødvin op, så det var bare top dollar. Nå, jeg havde kun lige fået pizzaen spist, så ringede Lars, at han var kørt i stykker ved Kolding, så ham fik jeg også lige hentet.Vi fik lige styr på verdens situationen over en bajer og så kørte jeg hjemad igen. Jeg skal først afsted klokken halv ni i morgen, så jeg har ikke så travlt med at komme i seng. Jeg fik lige trukket de fem klokker op, så de kan klare sig de næste 4-5 dage. Jeg har også fire bornholmere, men de står stille, for de larmer så meget at naboen kan høre dem. Jeg synes det er så hyggeligt når de går, og så ved jeg altid hvad klokken har slået, Ha ha. Foreningen skrev jo en gåde i aftes, hvad gør edderkoppen når den har drukket kaffen, den æder koppen, Sjovt hva.

1 kommentar

  • Kloje

    glant a se jen skryw blog å æ sproch!! blyw enle ve! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min dau e dau, en blande landhandel 6.0.17