Te fødselsdau ve Cana

Helle en glai magge som en su’ nomal

Hæ de mon hogge nau af mit, har de mon stjålet noget af mit. img_0879Det begyndt da richte godt e dau. Æ stau op e klok ti minudde æue fem, for o kom me e færg e klok sais. Ja ålt godt, æ fek pakke e lidt væ’ ktøj o slucht en mund fuld kaffe o så afstai. Æ tot det gik richte godt, æ fek e færg billet me e BroBizz, o hun så e billet o æ tænt, wauh en flot pich, ups, men hva f…. va no det ?@”! E pos me e sko te min kosines dreng. Æ hai lich væt i døbel edde’m e gå, o l loj’em o å e boe, men æ glemt’em. Nå hodich beslutning, hjem e gen o så u’n om, ingen panik, ba’ en forglemmels,- e gen. Øv!!

Æ ve it om det e lidt Alsheime, som kømme kryfen ind af e bachedø, elle om det ba e lidt maleje’n, fra de år æ mal vinre u’n mask sefølle, for det va jo å vandbasis, elle fra e kontejne fabrik, hvo æ ba sku holl e væ’ læng, imens vi gek ind i e malekabin, hvis nau gek galt, hvo vi lich hai slokke for e sprøjde.

Undskyldninge hæ jo nok af, æ hai o meningitis da æ va lille, o et arbe, hvo æ godt ka la e hoi blyv hjem’. Æugå jaus e klok halv ni, blev æ o blitse å Kegnæs, me æue firs i e by, ja ja det va jo bælle møcht. Så’n pengemaskin sku nan ba ha, sefølle som min moste soi e gå, det ka jo o gå folk e e vejkant om nat. Hun hæ ba’ ret. Øv bøv æ må snart te å tai e fart e lidt af. Forglemmels elle dumhej, tja vist beche del.

No må æ helle slut, essen ehne det mæ, at æ it ka haus hvo æ ska hen, ha ha, man håfe ba it o kom te o sit å e plejehjem en dau, ålt for tile, elle om æ ba e li så magge som æ ålti hæ væt. Ska lich ha en kop kaffe he i Nyborg, o en lille pause.

oversættelse

hellere en glad tosse end en sur normal

Det begyndte da rigtig godt i dag. Jeg stod op ti min over fem for at komme ned færgen kl seks. Ja alt godt, fik pakket lidt værktøj og slugt en mundfuld kaffe, og så afsted. Jeg syntes det gik rigtig godt, fik købt billet ned BroBizz og hun så min billet, og jeg tænkte wauh en flot pige, men hva nu?! Posen med sko til min kusines dreng. Jeg havde lige været i Dybbøl efter dem i går, og lagde dem på bordet, men glemte dem. Nå hurtig beslutning, hjem igen og så uden om, ingen panik, bare en forglemmelse igen. Øv.!

Jeg ved ikke om det er alsheimer, der kommer krybende ind af bagdøren, eller om det bare er lidt malerhjerne, fra de år hvor jeg malede vinduer, uden maske på vandbasis, eller fra containerfabrikken, hvor jeg fik og vide at jeg bare skulle holde vejret længe, hvis noget gik galt, hvor vi lige havde slukket for sprøjterne.

Undslyldninger har man jo nok af, jeg havde meninghitis da jeg var helt lille, og et arbejde hvor jeg godt kan la hovedet blive hjemme. I forgårs  kl hal nu, blev jeg blitzet op Kegnæs, hvor jeg kørte over firs i byen, ja ja det var kulsort nat. Næsten.

Sådan en pengemaskine skulle man ha, men som min moster sagde i går, der kan jo også gå folk i vejkanten om natten. Hun har bare ret. Jeg må snart til at tage farten af. Forglemmelse eller dumhed, tja vist begge dele. Nu må jeg hellere skutte, for ellers ender det med, at jeg ikke kan huske hvor jeg skal hen, ha ha, man håber bare ikke, at komme til at bo på plehjem alt for tidligt, eller om jeg bare er lige så tosset som jeg altid har været. Skal lige ha en kop kaffe her i Nyborg og en lille pause.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Te fødselsdau ve Cana