Hva min it hæ i e hoi

U å E Drej. Ud på E Drej.

img_0921 img_0935Kom ba he da. Det ske it sæle møje å Kegnæs, men præv o tai hæ ue, nå det blæs e lidt. Så kan i tro det se flot u`å vej hæ eue.

Det heje E Drej, hvo man hæ E Lille hav å den jen si, og e østesø te den ann. Det e et helt show de laue e tyske`, me kaitsøfing, o me vindsøfing. Nau gang æ de 40-50 stykke, kuffordemme det see flot u`, o de e ba døchte. Nå det blæs richte, flyve de lant op i e luft, det see helt vildt imponerende ue.

I sist uch, va det helt lauvande, men det va et hold vindsøfe, æ troe de va omtrent tyv stykke. De va de` fra morn te auden, de tau da ba længe ue, så man snart it ku se dem, o e vand gek dem da o kun te lidt ynde e knæ. Men de ska nok ha fot et læ`allichevel. No va de jo kommen te Dænemark.

Det e simpelthen o richte flot, hvis man kømme forbi om mornen, hvis e sol e ve o stå op, elle nå det e dise, elle nå det e vin de.

Det skee å en gang i mell, at e køje kømme op å e dæmning, hvis de e brække igemmel e veel, så e det bar om o pas e lidt å, for det e nau stoue dye, nå de sus rundt å e landevej.

E dau hai vi o fin fremme å Kegnæs af Kim, ham den flot fy`me e graumaskin å e traile. Han va vist langs o læg flise, det e han nemle en knach te, Kim Sy`als. Ja æ hæ arbe sammel me ham en gang, hvo vi sku grau ue te dræn i en kjølle(kælle) i nøffel. Ham o sin graumaskin, ja æ troe snart han ka optræ`i et cirkus, han ka ba det gylle. Ja no grin i men i sku præv o se et. Han e min ven fyr immer. Æ hæ o arbe sammel me hans far, Svend, han e sku li så sej. Æ mæn han e æue halvfjers, men sus da rundt fra morn te auden i e lasbil e no. Hans bil heje det sorte får, for de hæ spare e reklame å e lasbil, o så e den sort. Magge elle hva.

Auf Wiener schnitzel, som Lorenz plaje o sai, han e vist o e lidt magge.

Oversættelse / euesættels eller med (æ) det e hip som hap.

Kom bare her da. Der sket ikke så meget på Kegnæs, men prøv og tà herud, når det blæser lidt. Så kan i tro det ser flot ud på vej her over.

Det hedder Drejet, hvor man har E Lillehav på den ene side og Østersøen på en anden. Det er et helt show tyskerne laver, kite surfing og windsurfing. Nogen gange er der 40-50 stykker, det ser vildt flot ud, og de er bare dygtige. Når det blæser rigtigt, flyver de langt op i luften, det ser vildt imponerende ud.  I sidste uge, var det helt lav vande, men der var et hold windsurfere, jeg tror de var ca. tyve stykker. De var der fra morgen til aften, de tog bare længere ud, så man næsten ikke kunne se dem, og vandet gik dem kun til lidt under knæene. Men de skal nok ha fået det lært alligevel. Nu var de jo kommet til Danmark.

Det er simpelthen og rigtig flot, når man kommer forbi om morgenen, hvis man da ikke har ALT for meget fart på, når solen er ved at stå op, eller når det er diset, eller når det er vinter. Wouh.

Det sker også engang imellem, at køerne kommer op på dæmningen, hvis de er gået igennem hegnet, , så er det bare om at passe lidt på, for det er nogle store dyr, når de suser rundt på landevejen.

I dag havde vi fine gæster på Kegnæs af Kim, ham den flotte fyr med gravemaskinen på traileren. Han var nok ved og lægge fliser., det er han nemlig kanon til, Kim Sydals.Ja jeg har arbejdet sammen, hvor vi skulle grave ud til dræn i en kælder i Nybøl.

Ham og  sin gravemaskine, ja jeg tror næsten, at han kan optræde i cirkus, han kan bare det der. Ja nu griner i men i skulle prøve og se det. Han er min ven for evigt. Jeg har også arbejdet sammen med hans far, Svend, han er lige så sej. Han er over halvfjerds, men suser da rundt i sin lastbil fra morgen til aften endnu. Hans bil hedder det sorte får, for de har sparet reklamerne på lastbilen, og så er den sort. Tosset eller hvad.

På gensyn, som Lorenz plejer at sige, han er vist også lidt tosset.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hva min it hæ i e hoi