Nå er i spændte ?

Vi skal i da i det kongle teade. Ho ho.


309bbf56-d9ea-4fb8-ae3e-53b942761c0e 9237e1d5-8f2b-4bc4-be37-75003aed6651 43ffb1ba-1e7b-46be-bcc7-5c4d50efffa7Undskyld kære venne, det hæ væt e lidt stille de sidst par dau`. Æ troe æ e blevn skodt, me en mækle pi`l. Æ troe i ålle kende`t.  Ha ha. det ka i ba se, æ ve slet it va æ ska skryv e dau.

E dau ska æ te Braue te min piche og Lars sefølle. Ham æ e sku stolt af. De saie han lichne mæ, men æ tøs han e blevn nau kønne, for han hæ nemle en richte køn moe, det va hun i hvertfald da hun va ung. Så no fe æ vis en skiballe, næste gang æ see hind. Ha ha. Dævlen kom krævlen ind a e kjølle vinne, som min ålle best ven skræv te mæ e gå.

Æ hæ da fåt laue mit hus å kegnæs e lidt kønne. Ålt e blevn gø rent o rydt op. O så hæ æ fåt e gulv i e bachegang mal. Det ska lich ha jen gang meje e dau, æ tøs det hæ pynt richte møje. I fe et fø o edde bille næste gang.

Nå, æ snakke un om hva; det va jo å vej hjem fra e spisen e torsda`s, æ spu min ny prinsesse, om hun hai væt i det kongle teate. ” Nej det hæ æ desvæ it”. Så e gå køjt æ to billette te en ballet å tirsda, den heje Silk  Knife 2,  o  sefølle me en æuenatning i København. For e ballet va føst æue e klok fjeng æue ti, nåh ja så ka vi hjem e klok jen, halvto, så..

Nå æ ringe te hin o soi et, o æ troe hun blev glai.  Æ soi sefølle o, at vi skull bo å hotel, o spu om hun hai nau i mo det; “nej æ e it bang for nau, troe æ hun såi, hun glaie sæ o”. Man ka jo sau me e pyjamas å, ha ha.

Hun hæ desvæ`temle trafelt, me arbe o møje ant, så æ fe hind vist føst o se å tirsdag. Øv, men det e da ålti godt o ha nau te goi, ba det it æ tæsk, ha ha.

Selv om det æ synda e dau, stau æ tile op, så æ lich ka få e lidt laue, inn æ ska te braue. Æ ska å e losseplads me en masse gren fra e hau`. Den ska o lich ha et pust for loppe. Men æ hæ faktisk lauet sån, som Søren Ryge, i hvertfald i den jen e`n, som ge u te en mark, hvo e grais kun blyve slaun i e midt, for vi hæ nemle manne rådye å Kegnæs. O no saue det vist to elle tre rådye, i min hau hve nat,- for he ve mæ hæ de frai. Te vinde fe de o gullerø`o hø, o så ka de gå ind i et lille hus, æ hæ u i e hau`.

Nå min søde dejle venne, hvem troe æ glaie mæ te å tirsdag.? det gø i vist åll. Ha no en richte goi synda. Præu o kig u e dau, flot ve`, ihvertfald hæ i Synnefylland.

æuesættels oversættelse

Vi skal i det kongelige teater.

Undskyld kære venner, det har været lidt stille de sidst par dage. Jeg tror jeg er blevet skudt men mærkelig pil, tror i alle kender det. Ha ha, der kan i bare se, jeg ved slet ikke hvad jeg skal skrive i dag.

I dag skal jeg til broager til mine piger og Lars selvfølgelig. Ham er jeg sku stolt af. de siger han ligner mig, men jeg synes nu, at han er blevet noget kønnere, for han har nemlig en meget køn mor, det var hun ihvertfald da hun var ung. Så nu får jeg nok en skideballe næste jeg ser hende. Ha ha, djævelen kom kom kravlende ind af kælder vinduet, som min bedste ven skrev til mig i går.

Jeg har da fået mit hus gjort lidt kønnere. Alt er blevet ryddet op og gjort rent. Og så har jeg malet gulvet i min baggang. det skal lige have en gang mere, så synes jeg det er blevet meget kønt. I får lige et før og efterbillede næste gang.

Nå jeg snakker uden om hvad. Det var jo på vej hjem fra middagen i torsdag, jeg spurgte min nye prinsesse, om hun havde være i det kongelige teater. “Nej det har jeg desværre ikke”`. Så jeg købte to billetter til en ballet på tirsdag , som hedder Silk & Knife2. Og med overnatning i København selvfølgelig. For forestillingen er slut kvart over ti, og så er vi måske hjemme et halv to, så…

Nå, jeg ringede til hende og fortalte det, og jeg tror hun blev rigtig glad. Jeg sagde selvfølgelig at vi skulle over natte, og spurgte om hun havde noget imod det, ” nej jeg er ikke bang for noget” tror jeg hun sagde, hun glæder sig også. Man kan jo sove med pyjamas på.

Selv om det er søndag i dag, stod jeg tidlig op, så jeg lige kan få lidt lavet inden jeg skal til Broager. Jeg har lavet min have som Søren Ryge, i hvert fald i den ene ende som går ud til en mark. Hvor græsset kun bliver slået i midten. for vi har nemlig mange rådyr på Kegnæs. Og nu sover der vist to eller tre rådyr i min have hver nat, for her hos mig har de nemlig fred. Og om vinteren får de hø og gulerødder, og de kan gå ind i et lille hus jeg har i min have.

Nå, mine søde dejlige venner, hvem tror jeg glæder mig til på tirsdag? Det gør i vist alle. Kan i nu ha en rigtig dejlig søndag, prøv og kig ud, flot vejr, ihvertfald her i Sønderjylland.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nå er i spændte ?