Det e en goi dau," skrevn a en døchte pich fra Echensund."

Kom no it for sill te e forestilling.

d50e7e43-841b-4cb6-9157-00af8f843f8a ed780991-7836-4004-b9d3-ab5676a10919 5b95bd96-132c-4b7e-9509-a99e2fc2d774 e0abfc70-0a0a-492f-a526-43bdb3aa9e3fDet va saft sus me nau af en oplevels o kom i det kongle teade. Skull man kom for sill, kømme man it ind fø edde e pause, en goi regel. Ba det o sid de’,  o kig rundt i det flot kæmpe stoue rum.

No va det jo en ballet vi så, det va totalt flot. De e ba døchte de ung minneske.

Sefølle traf vi nau synnejye i e teade. Så den fek jo it for lidt å vos sproch. O un for e teade å vej te e bil mødt vi o en richte synnejy, som va ve o fortæl sin venin om e jye, så vi møjnet lich.

O no hvo vi va i e by, så måt vi da lich hen te La Glas. Musse o mæ. Kært barn mange navne. Ja hvem ka it li et fint styk laukach. Tæulen game nau kache de hai stelt an. Men no va det jo e lidt tile å e dau, så vi tau no jen af de anne køøn kache og en kann kaffe. It så ring inda.

O en tu igemmel magasæng. O så den kongle porcelæns ustilling. Det e mæ som nok e mest magge me såt nau. Æ hæ da nau af det de hai ustilt. Af det dye altså.

Tja, no sidde æ jo i mit lille hus å Lolland, he synda formæ`. Æ fe nemle fin fremme e dau, af nau af min familie, så æ må helle få ryd e lidt op, o en tu å e losseplads. Æ troe de kømme ni, e børn hæ jo ferie, så det blyve da hygle o få e lidt besøch.

E gå va æ jo inn ve min dædde, hvo æ fek sådden nau lambe op for hin. O hun fek mal den jen vech. For no tøs hun, at den vi kulø e ve o ve e lidt kjæv.

Det e næsten de farve vi brucht i tresse. Ja o hins flot ny tøj, e da o nau lichens det vi hai å, i vos ung dau`, sefølle nau meie smart. Kæft hvo va hun flot i e tøj. Wouh wouh.

Men min prinsesse Rie, hæ jo o ferie, så vi ska ha funden å nau, som hun ku tænk sæ, he de næste dau`.

Hun vil gern hjælp mæ me o lau en jutjub kanal. Det ska nok blyv sjaut. Så kan i kom te o høi e lidt klave o kibord musik. Hvis man da ka hol u o høi å såt nau.

Nå, tak for e dau. Åll min dejle venne o ha en fortsat goi synda.

oversættelse  æuesættels

Kom nu ikke for sent til forestillingen.

Det var godt nok noget af en fin oplevelse, og komme i det kongelige teater. Hvis man kommer for sent til forestillingen, kommer man ikke ind, før efter næste pause. En god regel.  Bare det og sidde og se rundt i det store flotte rum.

Nu var det jo en ballet vi så, det var virkelig flot. De er bare dygtige de unge mennesker.

Selvfølgelig mødte vi nogle sønderjyder i teatret. Så den fik jo ikke for lidt på vores sprog. Og uden for teatret på vej til bilen mødte vi også en ægte sønderjyde, som var ved at fortælle veninden om jyderne, og så hilste vi lige på hinanden. Hyggeligt.

Og nu hvor vi var i byen, så måtte vi lige i La Glace. Musse og jeg. Kært barn mange navne. Ja hvem kan ikke li et fint stykke lagkage. Hold nu op, sikke flotte kager de havde arrangeret. Men nu var det jo tidlig på dagen, så vi nøjedes med en af de andre fine kager og en kande kaffe. Skønt!

Og en tur igennem magasin. Og så den kongelige porcelæns udstilling. Det er nok mig der er mest skør med sådan noget. Jeg har da noget af det de havde udstillet. Af det dyre altså.

Tja, nu sidder jeg jo i mit lille hus på Lolland, her søndag formiddag. Jeg får nemlig fint besøg, af noget af min familie, så jeg må nok hellere få ryddet lidt op og en tur på lossepladsen. Jeg tror de kommer ni, børnene har jo ferie, så det bliver da hyggeligt, at få lidt besøg.

I går var jeg inde hos min datter, hvor jeg fik sat nogle lamper op for hende. Og hun fik malet den ene væg, for nu synes hun at den hvide kulør er ved at være kedelig.

Det er næsten de farver vi brugte i tresserne. Jo og hendes flotte nye tøj, er da også noget lignende det vi havde på i vores unge dage, selvfølgelig noget mere smart. Hold nu op hvor var hun flot i tøjet. Wouh wouh.

Min prinsesse Rie har jo også ferie, så vi skal have fundet på noget hun kunne tænke sig, her de næste dage.

Hun vil gerne hjælpe mig med at lave en you tube kanal. Det skal nok blive sjovt. Så kan i komme til at høre lidt klaver og keyboard musik. Hvis man da kan holde ud og høre på sådan noget.

Nå, tak for i dag, alle mine dejlige venner, og ha en fortsat god søndag.

1 kommentar

  • Anja

    1000 Tak for besøget her til morgen, det er så dejligt når du lige kigger forbi.
    Og så med morgen brød, skønt😘
    Vi glæder os til at se hvad i finder på af skøre ting🙈😜

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det e en goi dau," skrevn a en døchte pich fra Echensund."