Kom no it for sill te e forestilling.

Å den æuest sefølle, så hæ man da en bæ usicht.


41d49dba-a686-4cd4-b508-671513463363 0647de66-7d2e-45eb-9ff4-de600342d838 14511049-4d87-4240-ad83-aa6db74bfd97

Hun smu o det stas i mit hoi,ha ha.

Det va jo richde familiehygge hjem ve Rie, hvo de ornle hai laue nau flot græska hoi`. Hun hai sefølle læng pakke sit tøj o en dy`n. O æ hai lån en madras ve e præst, så hun kun kom te o sau ornle, hun ku da o sau i e bil.  Nå, så sust vi au.

Ja, hva skull vi no find å ? De vill e de vææst, for vi vill hai væt å Lolland, men det blev te en knoch. E elektrike vill kom onsdag, så vi hai autal o tai afstai tirsdag auden, så vi it skull stå ålt for tile op, hvis han skull kom føst å e dau. Essen sku vi kø hjem fra ve e klok fem o e morne. Men det blev da te en knoch, for han kun it kom alichevel, så no hai vi meje ti. Skull vi så sau i det gammel hus ? Så saie æ te Rie, hva me o tai et hotel væ`ls i København i stai. Go idè Mossi!

E klok va jo vist omkring halv ti, å vej i e bil, da vi fandt å den tosse idè, så vi ringe da ba te e hotel, vo æ hai saue me Musse i sist uch. Jo de hai da et par væ`lse eno. Supe, vi kømme. Hun sau sefølle en times ti, inn vi kom te stais.

Hvor vil i bo, vi har et værelse på 6. Hæ i jet e lidt høje op, ja lige et øjeblik, hæ i jet å 14. Ja der er et ledigt. Godt det taie vi. Det e da meje for e usicht.

Åh, det er hyggeligt Mossi, nåh ja. Hun kan it snak synnejysk, for det kan hins moue vist hel it. Det hæ æ alle høie.

Nå, men det vare it læng, så sau vi som en sten. Vi blev vachen ve e klok o`t. O så va vi nej o få e lidt daue. Vafle, jugurd, kaffe, djus o nau fransbrøj. O så tau vi æue te e nabo, Fields. De hai knap åfen da vi kom anstichen, men vi va vist i snart åll e butikke. Så da æ va blevn slæft rundt i en times ti elle halann, så blev vi enich om o tai te Kegnæs e gen. For e mening va jo o få laue e lidt jutjub, o det va nok bæ o lau såt nau, hvo det it va så stæue, som det jo e i hus å Lolland. Kommer vi forbi Ikea, Mossi? Ingen problem.

Vi hai en richte hygle hjemtue.

Det tau slet it læng ti for vos o kom igemmel Ikea. Hvo vi sefølle lich skull spis, så hun fek en ornle posion Sjøtbolla, me katøffelmos te.  O så lich den sist etage, Mossi. Så hun fek et pa køn plande te sit væ`ls.

Vi fek slet it laue jutjub, for vi skull sefølle o ha audens ma, o det skull hun nok lau. Natjos me kylling. Det va syksè, ind te e aun slau e sikring, o det røch u a ålle knap ga`f. Vi skull sefølle lich præu jen gang te, men det sam sket e gen, så vi måt lich lau e lidt om, o så ind i den lille aun æ hæ. Det smacht richte godt, me et glas røjvin o en sodevand te.

Nå, vi så sefølle en masse jutjub, o Musse ringe lich o soi gonat. Hun skull te Rensborg e dau, o å arbe e morn, så vi skull ve sammel i e weekend. Kæft æ glaie mæ. O e dau fek vi snakke me min søste, vo Rie skull neje, for hun hai fåt besøch fra København, så de vill en tue op i e historie sende å Døbbel, o en tue u o boul. Nå, æ va u me Rie e gen, o så lich hen me e madras te e præst e gen. Det e ålti så hyge o besøch ham, for han ka ålti fortæl en goi historie. Vi snakke om æ måske sku te o læ o spill orgel, men det blyve ihvert fald it fø næste eddeår. Æ kende jo e noure o æ ka da godt spil e lidt klave, te husbehov.

Det var vist det, for denne gang.

Ha en richte goi dau, min søjde venne. Knus fra Jes 

æuesættels / oversættelse

Hun smurte også det stads i mit hoved.

Det var rigtig familiehygge hjemme hos Rie, hvor de havde lavet nogle flotte græskar hoveder. Hun havde selvfølgelig længe pakket sit tøj og en dyne. Og jeg havde lånt en madras af præsten, så hun kunne komme til at sove ordentligt, hun kunne da også sove i bilen. Nå, så kørte vi.

Ja, hvad skulle vi nu finde på? De vilde er de værste, for vi ville havde været til Lolland, men det gik i vasken. Elektrikeren ville komme onsdag, så vi havde aftalt, at tage afsted tirsdag aften, så vi ikke skulle stå alt for tidligt op, hvis han skulle komme først på dagen. Ellers skulle vi jo køre hjemmefra måske ved fem tiden om morgenen. Men det gik i vasken, for elektrikeren kom ikke alligevel, så nu havde vi mere tid.

Skulle vi sove i det gamle hus? Så siger jeg til Rie, hvad med et hotel værelse  i København. Go idè Mossi.

Klokken var vist ca halv ti, på vej i bilen, da vi fandt på den tossede idè, så vi ringede da bare til det hotel hvor Musse og jeg havde sovet i sidste uge. Jo, de havde da et par værelser endnu. Super, vi kommer. Hun sov selvfølgelig en times tid, inden vi kom til byen.

Hvor vil i bo, vi har et værelse på 6. Har du et lidt højere oppe. ja lige et øjeblik, har i et på 14. Ja der er et ledigt. Godt det tager vi. Det er da mest for udsigten.

Åh, det er hyggeligt Mossi, nåh ja, hun kan jo ikke snakke sønderjysk, for det kan hendes mor vist heller ikke. Det har jeg aldrig hørt.

Nå, men det varede ikke længe, så sov vi som en sten. Vi vågnede ved otte tiden. Og så var vi nede og få lidt morgen mad. Vafler, yoghurt, kaffe, juice, og noget franskbrød.

Og så tog vi over til naboen, Fields. De havde knap nok åben da vi ankom, men vi var i næsten alle butikker. Så da hun havde slæbt mig med rundt i butikkerne i en times tid eller halvanden, blev vi enige om at tage til Kegnæs igen. For meningen var jo, at få lavet lidt you tube, og det var jo nok lidt bedre at lave sådan noget hvor der ikke er for meget støv, som der jo er i huset på Lolland. Kommer vi forbi Ikea, Mossi? Ingen problem. Vi havde en rigtig hyggelig hjemtur.

Det tog faktisk ikke lang tid for os at komme igennem Ikea. Hvor vi selvfølgelig lige skulle spise, hvor hun fik en kæmpe potion sjøtbolla, med kartoffelmos til. Og så lige den sidste etage Mossi. Så hun fik et par kønne planter til hendes værelse.

Vi fik slet ikke lavet you tube, for vi skulle selvfølgelig have aftensmad, og det skulle hun nok lave. Nachos med kylling. Det var succes, ind til ovnen sprang sikringerne. Det røg ud af revner og sprækker. Vi skulle selvfølgelig lige prøve èn gang til, men det samme skete igen, så vi måtte lige lave det lidt om, og så ind i den lille ovn jeg har. Det smagte rigtig dejligt, med et glas rødvin og en sodavand til.

Nå, vi så selvfølgelig en masse you tube, og Musse ringede lige og sagde godnat. Hun skulle til Rendsborg i dag, og på arbejde i morgen, så vi skulle være sammen i weekenden. Jeg glæder mig helt vildt! Og i dag fik vi snakket med min søster, hvor Rie skulle hen, for hun havde fået besøg fra København, og de ville en tur i historie centret i Dybbøl, og en tur ud og bowle. Nå, jeg var ude med Rie igen, og ude hos præsten for at aflevere madrassen igen. Det er altid hyggeligt at besøge ham, for han har altid en god historie at fortælle. Vi snakkede om at jeg måske skulle til at lære at spille orgel, men det bliver ihvertfald først til næste efterår. Jeg kan da læse noder og spille lidt klaver til husbehov.

Det var vist det, for denne gang.

Ha en rigtig god dag, mine søde venner. Knus fra Jes.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kom no it for sill te e forestilling.