Å den æuest sefølle, så hæ man da en bæ usicht.

Madam Boddeflai.

5992f1c7-75e9-4d56-8b0d-5c43c56b0374 d2267dc3-ffd6-4013-9d97-51def5e7c80f b46a8047-7d2e-4d08-9333-7c20d3158a68

Ja musse fæk jo fri i e weekend, så sku vi da fin å nau, vi hæ jo beche bruch for o oplev e lidt godt, edde nau år u n kæ’st.

Vi va næ taun a Hamborg, men så saie hun, men do vil nok helle te københavn;  Jeps min skønhej, så ku hun jo få lau te o se mit søde lille hus, å lolland å vej hjem.

Å vej snakke vi om,  hva ska vi fin å o lau, nå vi kom te stais. Så blev vi enich om, o se hva de hai i e opera hus. Madam Boddeflai,  en opera. Det va jo jen af de ting hun alle hai præue. Det gek it fem minudde, så hai æ da bestilt to biledde.

O sefølle in å det sam hotel e gen, no hai æ jo væt dæ to gang. Så kende man et jo e lidt. Hun va helt enich.

O så lich ind te Cana å østebro, hvo Musse lån en jak, for hun hai da ingen fåt me.

“Ska i u o spis?”;” ja da.” O vi skull absolut præv nau me e ma klub, fem hunne mede u a østebro. Det va godt vi tau e bil, for vi fandt et vist nok, men ingen stai te e bil. Så vi kø te tebach te e triangel, o gek ind å Jensens Bøfhus. Det tau hel it så læng ti, så vi va i goj ti.

Hun blev nau æueraske, o se den flot bygning, det hai væt nau for hins far, for han hæ jo væt sne ge. Ålt inn i e mid e nemle laue af træ. O sefølle me de tre kæmpe stoue lysekrone, o ålt det glas rundt om. Skænge af Mærsk.

Så sat vi de`,  musse o mæ, å føjst rægge, å den føjst balkon, vi sat alså tættest å e seen. Men desvæ`it lich ve sin af veranne, men så kun hun jo o sit i frej for mit rachen, for æ sidde gæ`n o holde hin i e haan, o hva man essen ka te la sæ, no hvo det snart æ tre uche, vi hæ væt sammel. It nau frækt, hvis det va det i troi. Musse finde sæ sku it i såt nau, hun e vel en anstenne dam`,- it.

Vi sat så vi kun se lich nei te e okeste, å en firs femofirs mand. Det va faktisk helt spændende o følle me i.

Madam butterfly e n opera, som sefølle handle om kælehej , en japane forelske sæ i en amerikansk løjtnant.

De “hygge” sæ sefølle,  men han rejse da ba hjem e gen. Men han for trye`t jo, o kømme tebach tre å edde, for han hø, at han e blevn far te  i en lille lyshåre dreng. Men e soldat kømme jo me en ny dam`, som vil tai ham me hjem, o det ka den søde lille japane sefølle it ha, så hun begæ selvmo`.

Det va inn i en riislamp, som vist va æue syv ot mede , som te sist blev sænke nej æue den lille japane, o hun stikke en samurai i sæ.

Æ vil sai jæ, de sat åll me vand i e øjn. .Selv mæ 🙁  Det va fanme it sjaut. Men vi skull da klap i snart en fjæng sto`n, for den sludde sefølle hæ`.

Så tau vi da å kro e bach edde, in i e stai, å Kalles bodega å Skolega`, som æ kolle`n. Richde gemydle, o så essen hjem te e hotel e gen. Vi kom føst i seng e klok tre, for vi sku da lich snak o ha et pa øl.

Vi blev vække a e krache, fjæng i ot. Nå, Musse stau føst op, o vi sust inn te Cana o e drenge, o fek e lidt daue. Så sust vi af te Lolland, o me e færg hjem æue Langeland.

Det va den lille historie.

Tak for e dau min søjde venne.

Ska i lich ha jen zum abgewøhnen, som vi nau gang saie i synnejylland; (alstå en lille øl elle nau ant, lich te o slut af me); den søjde pich sku da ha en pizza me hjem, o han spø hin af, ska det ve i sais elle ot stykke, øhh æ ka da it spis ot stykke, så æ taie sais.( Den kom da å synnejysk å p 3 e dau.)

æuesættels  oversættelse

Ja Musse fik jo fri i weekenden,  så skulle vi jo finde på noget, vi har jo begge brug for at opleve noget godt, efter nogle år uden kæreste.

Vi var nær taget til Hamborg, men så siger hun, du vil jo nok hellere til København; Jeps min skønhed, så kunne hun jo få lov til at se min søde lille hus på Lolland på vej hjem.

På vejen snakkede vi om, hvad vi skulle finde på at lave, når vi kom til byen. Så blev vi enige om, og se hvad de havde i Operahuset. Madame Butterfly, en opera. Det var jo en af de ting hun aldrig havde prøvet. Der gik ikke fem minutter, så havde jeg da bestilt to billetter.

Og selvfølgelig ind på det samme hotel igen, nu havde jeg jo været der to gange før, Så kender kan det da lidt. Hun var enig.

Og så lig ind til Cana på Østerbro, hvor Musse lånte en jakke, for hun havde jo ingen fået med.

Skal i ud og spise? Ja da. Og vi skulle absolut prøve noget med mad klubben, femhundrede meter ud af Østerbrogade. Det var godt vi tog bilen, for vi fandt det vist nok, men ingen steder til bilen. Så vi kørte tilbage til Trianglen, fandt straks en parkeringsplads, og gik på Jensens Bøfhus. Det tog heller ikke så lang tid. Og så var vi i go tid.

Hun blev noget overrasket over at se den flotte bygning, det havde være noget for hendes far, som har været snedker. Alt inde i midten var lavet af træ, og selvfølgelig de tre kæmpe store lysekroner, og alt det glas rundt om. Skænket af Mærsk.

Så sad vi der, Musse og jeg, på første række, på den første balkon, vi sad altså tættest på scenen.  Men desværre ikke lige ved siden af hinanden, men så kunne hun jo sidde i fred for mit ragende, for jeg sidder gerne og holder hende i hånden, og hvad man ellers kan tillade sig, nu hvor det næsten er tre uger, vi har været sammen. Ikke noget frækt, hvis det var det i troede. Musse finder sig sku ikke i sådan noget, hun er vel en anstændig dame,- ikke.

Vi sad så vi kunne se lige ned til orkestret, på en fire femogfirs mand. Det var faktisk helt spændende og følge med i.

Madam Butterfly er en opera, som selvfølgelig handler om kærlighed, en japaner forelsker sig i en amerikansk løjtnant.

De “hygger” sig selvfølgelig, men han rejser da bare hjem igen. Men han fortryder det jo, og kommer tilbage tre år efter, fordi han hører, han er blevet far til en lille lyshåret dreng. Men sodaten kommer jo med en ny dame, som vil tage drengen med hjem, og det kan den søde lille japaner ikke have, så hun begår selvmord. Det var inde i en stor ris lampe, som vist var sy otte meter, som blev sænket ned over den lille japaner, og hun stikker en samurai i sig.

Jeg vil sige jer, de sad alle med tårer i øjnene.  Selv mig. Det var fanneme ikke sjovt. Men vi skulle da klappe i næsten et kvarter, for den sluttede selvfølgelig her.

Så tog vi ind på kro inde i byen, på Kalles Bodega, på Studietrædet. Meget hyggeligt, og ellers hjem til hotellet igen. Vi kom først i seng ved tretiden, for vi skulle da lige snakke og ha et par øl.

Vi blev vækket af kragerne klokken kvart i otte.Nå, Musse stod først op, og så kørte vi ind til Cana og drengene, hvor vi fik lidt morgenmad. Så kørte vi til Lolland, og med færgen hjem ad over Langeland.

Det var den lille historie.

Tak for i dag mine søde venner. Skal i lige have én, som en go afslutning; den søde pige skulle da ha en pizza med hjem, og han spurgte hende, skal den være i seks elle otte stykker, øhh, jeg kan da ikke spise otte stykker, så jeg tar seks. Den kom da på p3 på sønderjysk i dag.

Knus fra Jes

 

1 kommentar

  • Edda Lina J. Skøtt

    Dajle 👍 at i hai en go tue til Kjøfenhavn 😃 særle da æ opera 👍👍👍
    Æ ha set den i Verona 😃 unde åfen himmel 😃😃
    Møjn møjn fra Ha’sle

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Å den æuest sefølle, så hæ man da en bæ usicht.