Æ hæ fåt tysk venne me å min blog, troue i de ka løs synnejysk ?

Kaffe o laukach å Råmø.

8a24375e-dd1c-4520-ba16-d817de4f01dd 43f90f26-6a82-4907-a4c9-98d5155840ab cb4e8910-f965-4cd6-9f74-b3e3ed6f187b

Så’n chef sku u ha, æ fek fri sidst å e formæ’. Tøs i it han e flink 👍

Æ hæ jo ålti nau prosjækte. Nok lidt for manne, men hva betyæt ba man nyæt o it fortryæt. Føst hen te e præst o lau en slauplan, for han skul ha sin bil e lidt ordne.

Musse hai jo fri e dau, så æ skull sefølle lich nej å besøch ve min søjde kærst. Æ tau en richte goi øl me te vos. Man ka jo it kom me blomste hve gang. Sidst fek hun da en lille dosk me nau flot røj rose.

Nå hva skul vi no fin å e dau. Så vi blev enich om o tai te Råmø, o sefølle skul e hund da o me. E Yaris va jo lich blevn vaske o stæusucht, så den va ba plingeling. Kæft hvo vi hygge vos, o e hund va vist tombe tefrais, den va jo me å tue.

Vi kom kun lich te e ø, så saie Musse, æ ku godt tænk mæ en kop kaffe. Så vi sust te venstre i det føjst lyskryds. Så ku vi da ålti tai u te e stran e bach edde.

Da tau hun sku e fus å me min søjde engel. En lille café me antik. Æ stau da vist me åfen mund o polybbe. Sikke en flot kro, me de flotteste kache æ læng hai set, o me ting o sache æue ålt. Men me en total orden o rent æue ålt. Vi sat da ve et gammelt køchen boue, som va fyldt me dekorasjone a æ vei it hva. Kaffe bestelt æ for o præu nau ant, så den va me appelsin smach. Musse fek et stout styk brøtort, o æ fek en kæmpe potion efelkach, pynde me blomste. Æ va målløs. Det smacht mindst li så godt som det så ue. O vi sat ba o kigge å ål de flot o sjau ting de hai ustelt, o vi sku da lich ha en kann kaffe meie. O vi snakke te sidst me e ejere, o rost dem op i e skye. Velfortjen.

Det skal man oplev, hvis man engang kømme te Råmø. Det heie Hattesgaard.

U ve e stran gek vi en lang tue me e hund. Den va glai, o det va vi sefølle o, det e ba så dejle me den frisk luft, haan i haan hen a e stran. Det rime vist. Det va kul sort da vi kom tebach te e bil, o så ven vi e næs hjema.

Sulten va vi it sån richte, så vi snakke om o tai te Gråsten o afleve e hund o så tai nei å e kro o spis. Men så kom æ i tanke om en hygle kro å vej hjem. Så vi kom kun te Brejebro, hvo vi gek ind o fek nau richte dejle ma, o et pa glas vin, (lidt sue), men e betjening va så goi, at det jævnet sæ.

Vi skull sefølle hai køie te Ballum Hus, men så hai vi jo nok it kommen hjem de føjst manne time, for de boe Thorkild me e familie. Så det gø vi da sefølle næste gang, hvis vi it ska tile op næste dau. Så ka de anne godt pak sammel me des ma o vin. De næ ham it te e sokke holle. Men den oplevels fe Musse en nan gang.

Et kæmpe kram o et lille kys. Så va æ å vej hjem e gen.

Vi ska møjes å freda.

Sau godt åll min søjde venne.

æuesættels  oversættelse

Sådan en boss skulle i ha, jeg fik fri sidst på formiddagen. Synes i ikke han er flink.

Jeg har jo altid nogle projekter. Nok lidt for mange, men hvad betyder det bare man nyder det og ikke fortryder det. Først hen til præsten og lave en slagplan, for han skulle ha sin bil ordnet.

Musse havde jo fri i dag, så jeg skulle selvfølgelig lige ned og besøge min søde kæreste. Jeg tog en rigtig god øl med til os. Man kan jo ikke komme med blomster hver gang. Sidst fik hun en buket med røde roser.

Nå, hvad skulle vi finde på i dag. Så blev vi enige om at ta til Rømø, og selvfølgelig skulle hunden da også med. Yarisen var jo lige blevet vasket og støvsuget, så den var bare klar. Hold nu op hvor vi hyggede os, og hunden var vist meget tilfreds, den var jo med på tur.

Vi kom kun lige til øen, så siger Musse, jeg kunne godt tænke mig en kop kaffe. Så vi kørte til venstre i det første lys kryds. Så kunne vi jo altid ta ud til stranden bagefter.

Da tog hun sku fusen på den gamle, min søde engel. En lille café med antik. Jeg stod vist med åben mund og polypper. Sikke en flot kro, med flotteste kager jeg længe har set, og med ting og sager over alt. Men med en totalt orden og rent over alt. Vi sad da ved et gammelt køkken bord, som fyldt med dekorationer af jeg ved ikke hvad.

Kaffe bestilte jeg, for at prøve noget andet, bestilte jeg med orange smag. Musse fik et stort stykke brød lagkage, og jeg fik en kæmpe potion æblekage, pyntet med blomster. Jeg var målløs, det smagte mindst lige så godt som det så ud. Vi sad bare og kiggede på alle de flotte og sjove ting de havde udstillet, og vi skulle da lige ha en kande kaffe mere. Og vi snakkede med ejerne, og roste dem op i skyerne. Velfortjent. Det skal man opleve hvis man kommer til Rømø. Det heder Hattesgaard.

Ude ved stranden gik vi en lang tur med hunden. Den var glad og det var vi selvfølgelig også, og det var bare så dejligt med den friske luft, hånd i hånd hen af stranden. Det var sort nat da vi kom tilbage til bilen, så vi vendte næsen hjemad.

Sulten var vi ikke sådan rigtig, så vi snakkede om og tage til Gråsten og aflevere hunden og så ta på kro og spise. Men så kom jeg i tanke om en hyggelig kro på vej hjem. Så vi kom kun til Bredebro, hvor vi gik ind og fik noget rigtig dejlig mad, og et par glas vin,(lidt sur), men betjeningen var så god, at det ikke betød så meget.

Vi skulle selvfølgelig havde kørt til Ballum Hus, men så var vi nok ikke kommet hjem de første mange timer, for der bor Thorkild med familien. Så det gør vi selvfølgelig næste gang, hvis vi ikke skal så tidlig op næste dag. Så kan de godt pakke sammen med deres mad og vin. De når ham ikke til sokkeholderne. Men den oplevelse får Musse en anden god gang.

Et kæmpe knus og et lille kys. Så var jeg på vej hjem igen.

Vi skal mødes på fredag.

Sov godt alle mine søde venner.

KNUS fra Jes

 

1 kommentar

  • A motivating discussion is definitely worth comment.
    I do think that you need to write more about this topic, it may not be a taboo matter but
    generally folks don’t speak about such subjects. To the next!
    Many thanks!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æ hæ fåt tysk venne me å min blog, troue i de ka løs synnejysk ?