Kaffe o laukach å Råmø.

Aphrodisiakum Getränk, auf Deutsch…nej nej Elskovsdrikken

830b4e55-7139-4224-8b79-b79aa35d7e9d 2b70e446-487a-4240-8945-15a4fcdfd64f d6b917d1-1620-4800-a8ae-adaf1bfe5cd7 e65f2bfc-6de6-4213-9871-841aa71dfa09 e8508c29-0c4d-4d94-8d8e-6a6a0065e708Musse hai jo fri e gå, å æ va å arbe, så hva sku vi lau å hins fridau?

Ja vi hai jo kun freda auden sammel, o sefølle ka vi da godt sit o kik i e fje`nsyn, niks. Ja ja æ køjt en billet te en opera å Alsion. Elskovsdrikken.

Æ ku sefølle it la ve me o fortæl et te min magge, o han vill alle nausin se såt nau. Han e o kun femotyv, o hø faktisk næsten kun hævi metal. Det e o totalt godt, vi hø såt nau å e tue te Århus. Det e da rock musik de` vil nau.

Å vej hjem sku vi da lich ha e lidt ma, så vi sust ind å den gyllen måch. To stoue menye o en ekstra tjisbørge te min magge. Så æ va godt mæt da æ kom nej te Musse. hun va hel it sån richte sulten, så vi fek en øl, o tau så te Synnebor.

Vi hai it ålt for møje ti, så vi kø hen å Alsion, så ku vi da lich få et glas vin inn e forestilling. Vi sat ba o hygge vos. O som e klok næme sæ, kom det meje o meje folk. Hmm, vi blev næsten omringe af pangsioniste. Æ troe de va måske en tre fie ung menneske o måske et pa stykke som va yngre som vos. No æ vi jo o omjkring de tres, så vi æ sefølle hel it helt ung`. Æ spu o Musse om vi it ba sku køj nej  i e by o få e lidt o spis, men hun meen, at e by va fyldt me folk, for e julebrøg va jo kommen, o vi no va vi jo he, så kun vi da lich se e lidt af e opera. Ok.

No ku det jo å ve at Musse ku få e opskrift å e elskovsdrik, ha ha.

Kæft hvo sat vi højt op, men vi kun da richte følle me fra de pladse. Musse tot no det va e lidt højt, men så kun hun da ba hol mæ i haan, hvis hun sku blyv nevøs.

Æ fortæl lich va e opera handle om.

Nemorino forelske sæ i den køn Adina, men hun kigge it edde ham, for han e vist it så fin å`n . Han præue o gøi forsøch å o impone hin, men hun drille ham ba.  O e office´Belcore, kømme te e by. O Adina blyve e lidt glai for ham.

I desperasjon, køf Nemorino nau “elskovskrik” ve den skruppel løs Dulcamara. O han fortæl at inn for 24 time blyve Adina automatisk tetrokken af ham. Det e jo ba røjvin.Det vege sølle it sån richte.  Men man hø jo at e stakkel arve en masse peng. Så ålle piche blyve jo sefølle vill me ham, untachen Adina. O defor blyve hun sjalu, o vil giud sæ me e soldat.

Nemorino vil så gern køf en flask te, af e drik, men hæ it råj te et, så e soldat logge ham te o mell sæ ind i e militæ, for o få peng nok. No ka det jo kost ham sit liv, hvis han ska me i kri.

Adina hø jo e historie o køf ham fri fra e militæ`kontrakt. O hun vis ham, at kælihei it ka fremtvinges ve nau trylle drik, men kømme helt af sæ selv.

Sikken fin opera, selv om æ fålt i sæun et pa gang. Musse va helt optaun, så hun tot det va richte godt, så va den jo ba plingeling. Hva betyæt ba man nyæt.

Nå no va hun blæun sulten, o no va e klok vist temle manne, så vi sust lich å den gyllen måch. Bø`ge o pomfrits o is te desæ`t. Så sust vi af hjem e gen.

Et knus og et lille kys o så va det bal forbi.

Fortsat goj weekend min søjde venne.

 

æuesættels  oversættelse

 

Musse havde jo fri i går, og jeg var på arbejde, så hvad skulle vi lave på hendes fridag.

Jo, vi havde kun fredag aften sammen, så selvfølgelig kunne vi godt sidde og se tv, niks. Ja ja jeg købte en billet til en opera på Alsion. Elskovs drikken.

Jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med og fortælle det til min makker, og han ville aldrig nogensinde se sådan noget. Han er også kun 25 og hører faktisk kun heavy metal. Det er totalt godt, vi hører sådan noget på turen til Århus. det er rock musik der vil noget.

På vej hjem skulle vi da lige have lidt mad, så vi kørte ind til Mac Donalds. to store menuer og en ekstra cheese burger til min makker. Så jeg var godt mæt da jeg kom ned til Musse. Hun var heller ikke sådan rigtig sulten, så vi drak en øl, og tog så til Sønderborg.

Vi havde ikke alt for meget tid, så vi kørte hen på Alsion, så vi lige kunne få et glas vin inden forestillingen. Vi sad bare og hyggede os. Og som klokken nærmede sig, kom der flere og flere mennesker. Hmm, vi blev næsten omringet af pensionister. Jeg tror der var en tre fire unge mennesker , og måske et par stykker som var yngre end os. Nu er vi jo omkring de tres så vi er selvfølgelig heller ikke helt unge. Jeg spurgte Musse om vi ikke skulle køre ned i byen og få lidt og spise, men hun mente at byen var fyldt med mennesker, for julebryggen var jo kommet, og nu var vi jo her, så kunne vi da lige se lidt af operaen. Ok.

Nu kunne det jo være at Musse kunne få opskriften på elskovsdrikken, ha ha

Hold op hvor sad vi højt oppe, men vi kunne rigtig følge med der oppe fra. Musse synes nu det var ret højt, men så kunne hun da bare holde mig i hånden, hvis hun skulle blive nervøs.

Jeg fortæller lige hvad operaen handlede om.

Nemorino forelsker sig i Adina, Men hun kigger ikke rigtig efter ham, for han er vist ikke så fin på den. Han prøver og gøre indtryg på hende, men hun driller ham bare. Og officeren Belcore kommer til byen. Og Adina bliver lidt glad for ham.

I desperation køber Nemorino noget elskovsdrik af den skruppelløse Dulcamara, og fortæller at Adina automatisk inden for 24 timer bliver tiltrukket af ham. Det er jo bare rødvin. Det virker jo heller ikke sådan rigitg. Men man hører at stakkelen arver en masse penge. Så alle byens piger bliver vilde med ham, undtagen Adina.  Og derfor bliver hun jaloux og vil gifte sig med soldaten.

Nemorino vil så gerne købe en flaske mere af drikken, men han har ikke råd til den, så soldaten lokker ham til at melde sig ind som soldat, for at få penge nok. Nu kan det jo koste ham livet, hvis han skal med i krig.

Adina hører historien, og køber ham fri fra militær kontrakten. Og hun viser ham, at kærlighed ikke kan fremtvinges ved noget trylle drik, men kommer helt af sig selv.

Sikken fin opera, selv om jeg faldt i søvn et par gange. Musse var helt optaget, så hun synes det var rigtig godt, så var den jo bare plingeling. Hvad betyder det bare man nyder det.

Nu var hun blevet sulten, og klokken var blevet mange, så vi kørte på Mac Donalds. Burger og pommesfrites og is til dessert. Så kørte vi hjemad igen.

Et knus og et lille kys og så var det bal forbi.

Fortsat god weekend mine søde venner.

 

Knus fra Jes

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaffe o laukach å Råmø.