Æ glaie mæ, snart som va det jul.

Værtens bedste lasagne. 5 stjæne.

aeb138b1-0f44-49cc-953d-e41c54c3e8d9 685805fb-eef1-4247-aec9-964e05e6f21fMusse o mæ va jo eue e græns e fredas. Æ hai sefølle en buket røj rose me te hin. Æ hai o jen a min gitae me nei te hin, æ tot det mangelt e lidt leven musik i hins lejlighej. En såt vestern, den ka da ålti pynt e lidt.

Hun hai da bestelt boue. Det skul da ve en æueraskels. Sån glaie vi veranne. Kæft hvo hun så godt ue. Hai sådden ve e frisø i et par stån, o så me den røi læbestift å! Æ va sål. Så e man sku stolt, nå man ge haan i haan i gemmel e by.

Man o man, sikket dejle stai hun hai fonden. Ollis Wein Lounge å e gå ga`. Da le æ nau nyt. En vinkende en “connoisseur,” ja æ vei it helt vodan man ska sai et, han fortål om ålt det vi sku drik. Det va en lække oplevels. Det hele va ba spitse. Selv hans hjemlaue weinbrand smacht ridhte godt te e kaffe. Det ka varmt anbefales.

No ku æ jo it vind e ti af, så vi va jo tile æue e græns. så vi va o temle tile hjem e gen.

Æ fek hins tablet å e net, så no hæ hun da o en kompjude. Vi hygge vos te snart e klok jen. O så et lille kys elle to, o et kram, o så ba hjem e gen.

Lø`da stau æ op halv syv, fek daue, e me bløikocht ech o det hele, o så ba afstai me e færg te Fyn. Æ sku æue te e elektrike, så vi lich ku få planloi hva æ sku ha laue i e hus å Lolland, o sefølle skul æ o se hvodan de boi, for han e jo min børns fædde. Han ka ba det gylle, lække kuun o en fin udannels, o no o et flot hus. Han hæ skot e papegøj. Det e ham vel ondt. Han kømme å lø`da, hvis det it kømme nau i vej. han hæ jo li så traffelt som me, sån e det ba.

Nå, men æ sust sy å, o fek sådden nau gipsplare op å e laud. O ryt e lidt op.

Synda formæ tau æ lich i jem o fix. Køjt nau læchte o gipsplare. O ve middags ti, skul æ da lich se om hun it tau e telefon. Jo sanle nok. “Go morn” hun va lich staun op o va ve e daue. Sån e det jo, hvis man hæ auden arbe.

Kømme do  e jauden så vil Dinne o mæ, (hins niece)lau ma te dæ. Man æ blev glai!!

Æ tau tile dæ æue, for æ skul afstai å arbe manda morn, e klok halv tre, så æ it kom ålt for sil i seng.

Vi va ålle tre “å hoi i e gry” manne kokke…. men de to piche ka vist tryll, for det va den best lasanje æ naun sinne hæ smacht. O så me et lille glas røjvin te. Det va ba plingeling.

Dinne vil gæn le`, o spil e lidt gita, de for hai æ min spansk gita me. Så æ vist hin lich en fi fem greb, så hæ hun da nau o øf sæ å, sel om hun edde en lille times ti fek ondt i e finge. Næste gang vil de beche to le`o spil e lidt, så taie æ da ba en gita meje mæ. Det ska nok blyv hygle, selv om det ge mest af en uch, inn vi ka ses e gen. Så hæ man da nau o glai sæ te.

Nå æ e lich kommen hjem fra Sjælland, hvo Kaspe o mæ hæ væt å montage. Det e snart læng sin æ hæ skrævn om ham. Vi sku lich ha nau ordne ve Coop.

E morn tile ska æ te Århus e gen.

Nå det va lich e lidt synnejysk, æ håfe i ka løs`et.

Tak for e dau. Min søjde venne.

æuesættels oversættelse

Musse og jeg var jo over grænsen i fredags. Jeg havde selvfølgelig en buket med røde roser med til hende. Jeg havde også en af mine guitarer med, jeg syntes det manglede lidt levende musik i hendes lejlighed. en sort western, den kan da altid pynte lidt.

Hun havde da bestilt bord. Det skulle være en overraskelse. Sådan glæder vi hinanden. Wauh hvor så hun godt ud. Havde siddet hos frisøren i et par timer, og så med den røde læbestift. Jeg var solgt. Så er man sku stolt, når man går hånd i hånd gennem byen.

Sikke et dejligt sted hun havde fundet. Ollis Wein Lounge. på gågaden. Da lærte jeg noget nyt. En vinkender en “connossieur”. ja jeg ved ikke helt hvordan man skal udtale det, han fortalte om alt vi skulle drikke. Det var en lækker oplevelse. Det hele var bare super. Selv hans hjemmelavede weinbrandt smagte rigtig godt til kaffen. Det kan varmt anbefales.

Nu kunne jeg jo ikke vente tiden an, så vi var jo tidlig over grænsen, så vi var derfor også tidlig hjemme igen.

Jeg fik hendes tablet på nettet, så nu har hun da en pc. Vi hyggede os næsten til klokken et. O så et lille kys eller to og et kram, og så bare hjemad igen.

Lørdag stod jeg op halv syv, fik morgen mad, med blødkogte æg og det hele, og så bare afsted med færgen til Fyn. Jeg skulle over til elektrikeren, så vi lige kunne få planlagt, hvad vi skulle lave i huset på Lolland, og selvfølgelig skulle jeg se hvordan de boede, for det er jo mine børns fætter. Han kan bare det der. Han har skudt papegøjen, lækker kone, og en fin uddannelse, og nu også et flot hus. Det er ham vel ondt. Han kommer på lørdag, hvis det ikke kommer noget i vejen, han har jo lige så travlt som mig. Sådan er det bare.

Nå, men jeg kørte syd på. Og fik sat nogle gipsplader op, og ryddet lidt op.

Søndag formiddag tog jeg lige i jem og fix, og købte nogle lægter og gipsplader. Og ved middags tid skulle jeg da lige høre, om hun ikke tog telefonen. Jo sandelig nok.”Go morn” Hun var lige stået op og var ved at få morgenmad. Sådan er det jo, hvis man har aften arbejde. Kommer du ikke i aften, så vil Dinne (hendes niece) og mig lave mad til dig. Mand jeg blev glad.!!

Jeg tog tidlig der over, for jeg skulle afsted på arbejde halv tre mandag morgen, så jeg ikke skulle komme for sent i seng.

Vi var alle tre “på hovedet i gryden”, mange kokke….men de to piger kan vist trylle, for det var den bedste lasagne, jeg nogen sinde har smagt. Og så med et glas rødvin til. Det var bare plingeling.

Dinne ville gerne lære at spille lidt guitar, derfor havde jeg min spanske med. Så jeg viste hinde lige en fire fem greb, så har hun da noget at øve sig på, selv om hun efter en lille times tid, fik ondt i fingrene. Næste gang vil de begge to lære at spille lidt, så tar jeg da bare en guitar mere med. Det skal nok blive hyggeligt, selv om det går det meste af ugen, før vi kan ses igen.  Så har man da noget at glæde sig til.

Nå, jeg er lige kommet hjem fra Sjælland, hvor Kasper og jeg, har været på montage. Det er snart længe siden jeg har skrevet om ham. Vi skulle lige have noget ordnet hos Coop.

I morgen tidlig skal jeg til Århus igen.

Nå, det var lige lidt sønderjysk, jeg håber i kan læse det.

Tak for i dag, mine søde venner.

Knus fra Jes

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æ glaie mæ, snart som va det jul.