Æ hæ rådye i min hau, så æ ska langs edde nau halm, hø o nau gullerø`.

Jens klippe da ba sin jule ønske ue fra e blai, han e nemle smart.

f403ae3f-1582-42e8-92b7-3a0fc53883b5 1baf6e83-5770-4d8a-b320-44b92c022587e794d583-2a62-4a48-adcf-509fbb43f3f6

Æuest e det Jens som kliste sin juleønske

O Peter tøs det e flot

O så e det musse, e hun it elegant ❤️

Så gik det en uch e gen.

Det e no it sket det helt stoue i den uch. Vi hæ væt nau dau i Århus å montasje. O så va vi jo blevn invite`te julefrokost å e fema.

Det ku it blyv bæ. Sild og snapse. O så nau luun fiskefileje, o sefølle grønlangkål me kålpøls o hamborgryg. Ja ja o te desæ´t fæk vi risalmang me kjesbæ saus. Æ troue lich det va nau vi ku ha. Man o man det smacht godt. Det va richte gemydle. Æ sku sefølle tile hjem for æ va æu ve min dædde e gå.

Æ tau me fra Fynshav e klok sais. Så vi ku få e lidt u af e dau i København. Det va essen e mening at vi sku hint juletræ, men den hai de da læng klare. Jens tåt det sku ve så højt, så han selv lich ku sæt e julestjæn å. Æ fek sefølle ingen bille af det flot træ. For vi fek da e lidt traffelt me o flyt rundt å skaaf, tøj o seng.

Det va da ba Jens som it gast vedæue o sau for så lant fra sin moue, så Cana måt fin en ny plan, så vi va ornle i gang me o flyt rundt å e kra´m. Vi hai essen bygge et væ´ls te ham ve siin af e køchen, men så fek hun den goi idè, at lau vorkin klosset som det så fint heie. O e drenge sku så ha det stoue væ´ls, som vi lich ska ha helt sty å, næste fredag. Så taie æ lich æue o hjælpe, så det kømme te o se kønt ue te julauden.

Essen hæ æ jo o væt sammel me Musse. Vi va e lidt å sjopping i Flensborg, men vi fek faktisk it køjt nau den dau, for vi ku it fin det helt richte. Musse sku nemle ha en skidracht, så hun it sku frys, nå hun gek tue me e hund. Hun boue jo lich nej ve e vandkant, så det ka godt ve e lidt halvkålt.

Ja så hai Cana jo et pa stilette som hun it ku pas, så dem fek æ me hjem te Musse. Kæft vo hun så godt ue i dem. Nå ja så blev hun da vist o en ot ti sentimete høje. Men de past som æ vei it va i Grethe. Som vi saie. Så e jaus hygge vi vos richte, foran e fjænsyn. O e dau ska vi da hyg vos, for det æ Musses sist feriedau. Men vi hæ it helt planloi hva vi ska lau, men vi la vos æuerask.

Nå ja så æ vi jo o ve o lau invitasjone te min gebuts. Så vi må nok helle sus hen te min stouesøste, så vi ka få sent em rundt te familie o venne.

Nå æ må helle få e skech af, o kom afstai.

Tak for e dau min søjde venne.,o ha en richte dejle synda. Mojn.

Æuesættels oversættelse

Så gik der en uge igen.

Det er nu ikke sket det helt store i den uge. Vi har været nogle dage på montage i Århus. Og så var vi jo blevet inviteret til jule frokost på firmaet.

Det kunne ikke blive bedre. Sild og snaps. Og så lune fiskefiletter, og selvfølgelig grøn langkål til, med kålpølser og hambog ryg. Ja ja og til dessert fik vi risalamande med kirsebær sovs. Jeg tror lige det var noget vi kunne have. Det var rigtig hyggeligt. Jeg skulle selvfølgelig tidlig hjem, for jeg var over hos min datter i går.

Jeg tog med  fra Fynshav klokken seks, så vi kunne få lidt ud af dagen i København. Det var ellers meningen, at vi skulle hente juletræ, men den havde de da længe klaret. Jens synes det skulle være så højt, at han lig kunne sætte julestjernen på. Jeg fik selvfølgelig ikke nogle billeder at det flotte træ. For vi fik da lidt travlt med at flytte rundt på skabe, tøj og senge.

Det var da bare Jens som ikke havde lyst til at sove for langt fra sin mor, så Cana måtte finde en ny plan, så vi var ordenlig i gang med at flytte rundt på tingene. Vi havde ellers bygget et værelse til ham ved siden af køkkenet, men så fik hun den gode idé, at lave walk in closet, som det så fint hedder. Og drengene skule så have det store værelse, som vi lige skal have helt styr på næste fredag. Så tar jeg lige derover og hjælper, så kommer til at se fint ud til juleaften.

Ellers har jeg jo været sammen med Musse. Vi var jo lidt på shopping i Flensborg, men vi fik faktisk ikke købt noget den dag, for vi kunne ikke finde det helt rigtige. Musse skulle nemlig ha en skidragt, så hun ikke fryser når hun går tur med hunden. For hun bor nemlig helt nede ved vandkanten, så det kan godt være lidt halv koldt.

Ja så havde Cana jo et par stiletter som ikke kunne passe, så dem fik jeg med hjem til Musse. Wauh hvor så hun flot ud i dem. Nåh ja så blev hun da vist en otte ti centimeter højere. Men de passede som jeg ved ikke hvad i Grethe. Som vi siger. Så i aftes hyggede vi os rigtig foran fjernsynet. Og i dag skal vi da hygge os, for det er Musses sidste ferie dag. Men vi har ikke helt planlagt hvad vi skal lave, men vi lader os overraske.

Nå ja så er vi jo også ved at lave invitationer til min fødselsdag. Så vi må nok hellere køre hen til min storesøster, så vi kan få dem sendt rundt til venner og familie.

Nå, jeg må nok hellere få skægget af, og komme afsted.

Tak for i dag mine søde venner, og ha en rigtig dejlig søndag. Mojn.

Knus fra Jes

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æ hæ rådye i min hau, så æ ska langs edde nau halm, hø o nau gullerø`.