Jens klippe da ba sin jule ønske ue fra e blai, han e nemle smart.

Det e å dejle o ve åljen’, hvis man kun skændes, men kom u af e bosk, for det o jen te dæ.

  • 73106c48-41aa-4589-b777-191738885c0eMan o man sikken dejle jul i år.

Det e it det sam´ om man e selv, elle hæ jen o ve sammel me.

E glai ve o gi en gau te jen man holde richte møje af, det kan it beskrives. O langs o køjf julegave sammel me jen, det ønske æ for åll je, som it hæ en kæ´st.

O så lich ind o få en lække kop kaffe o et godt styk kach. Æ må indrøm at de føjst par gang´vi sku langs, tåt æ sefølle at vi sku langs i synneborg, men no tøs æ faktisk det e mega hygle i Flensborg. Vi hæ nok væt dæ en tolv femten gang, mindst. O så e det jo det me Musse, hun hæ jo boi i Tyskland i manne år, så det e jo en fonøjels o ve me hin æue e græns. O så kenne hun o Flensborg temle godt, sån e det jo, hvis men e vant te o snak e sproch, o så e det sefølle og moje billiche o handel ind.

Nå, men vi va jo te julauden ve Musses søjde familie. Vi va vist en tolv mand.

Æ saie jæ, sån e det nok manne stai, men det va da vist lant æue hunne gaue, sæle o for det at vi sku ha mandel gaue o pakke lech.

Ren luksus, for vi fæk nemle både risalamang o citronfromasje me en mandel i. Æ sai jæ, man fæ jo ålti nau godt ma te jul, men kæft sikke nau lækket ma vi fæk e gå´. Det e jo Musses søste o hins mand, som hai laue e ma. Såt dejle ma hæ alle fåt fø. And, flæskestech, sukke katøfle, gammeldaus hvi` kål,  me det hele te, o it o forglem e røjvin. Sikken fornøjels. Wauh. O så åll de søjde folk rundt om e boue. Den jen søn va taun helt fra Nord Norge, 10.000kr. for e en retu billet,  o en ann va taun hjem fra Irland. Det ka æ f…. godt forstå, for kæft de hygge sæ sammel.

Æ va jo i København, ve Cana e fredags, hvo æ o køjt et pa jule gaue te Musse. Nau lækket tøj fra jen af de fin butikke å Østebro. Nåh ja, så køjt æ da o en søjde guld ring te hin´.

Den finest gau æ hai  køjt, va en gyngehest. Nej nej, en richte gyngehest. Æue en mede høj. Den fålt Musse o mæ æue, da vi den jen dau va i Tynde, hvo vi køjt julepynt å det gammel  apotek. O så kom vi da forbi en maskandise, å e gåga. Hvo vi sefølle lich sku ind o se. Ja ja æ køjt da nau fin gammel ting. Men vi va jo køen i min lille yaris. Så æ ringe te den søjde da´m næste dau, o vi aftal´, at æ ku nint e hest. Den lille Luisa æ jo begyndt o gå te rining, så det va vist lich den helt riche gau´.

E morn ska vi te julefrokost, ve nau familie, o å torsdag ska æ te Døbbel te jule frokost, Musse ska å arbe, øv, men sån e det ba´.

Fortsat en richte goi jul.

Nåh ja, Musse e begynt å kål mæ sin Budda. å så tøs hun æ ska ha orange tøj å, ha ha ha. Hun e sku liså magge som mæ. Så passe vi o bæ sammel. Det kømme sæ af at, vi tøs at e budiste e nau søjde folk, o for det æ it hæ så møje hår å e hoi.

Sikken dejlig jul i år.

Det er ikke det samme om man er alene, eller har en og være sammen med.

Glæden ved at gi en gave til en man holder rigtig meget af, det kan ikke beskrives. Og ud og købe julegaver med en, det ønsker jeg for alle jer, som ikke har en kæreste.

Og så lige ind og få en kop kaffe og lækkert stykke kage. Jeg må indrømme, at de første gange vi skulle ud i byen, syntes jeg selvfølgelig det skulle være i Sønderborg, men nu synes jeg faktisk, at det er mega hyggeligt i Flensborg. Vi har nok været der en tolv femten gange, mindst. Og så er det jo det med Musse, at hun har boet i Tyskland i mange år, så det er jo en fornøjelse, at være med hende over grænsen. Og så kender hun Flensborg meget godt, sådan er det jo hvis man er rigtig god til sproget, og så er det jo også meget billigere og handle ind.

Nå ja, men vi var jo til juleaften hos Musses søde familie. Vi var vist tolv mand.

Jeg siger jer, sådan er det nok mange steder, men der var vist over hundrede gaver, særlig også fordi vi skulle have mandelgaver og pakkeleg.

Ren luksus, for vi fik nemlig både risalamande og citronfromage med en mandel i. Jeg isger jer, man får jo altid noget godt mad juleaften, men wauh sikke noget lækkert mad vi fik i går. Det var jo Musses søster og mand, som havde lavet maden. Sådan noget dejligt mad har jeg aldrig fået før. And, flæskesteg, sukkerkartofler, gammeldags hvidkål, med det hele til, og ikke at forglemme, rødvinen. Sikken fornøjelse. Og så alle de søde mennesker rundt om bordet. Den ene søn var taget helt fra Nordnorge 10.000kr. for en returbillet, og en anden var taget hjem fra Irland. Det kan jeg fanme godt forstå, for de hyggede sig virkelig meget.

Jeg var jo i København i fredags, hos Cana, hvor jeg købte nogle julegaver til Musse. Noget lækkert tøj fra en af de fine butikker på Østerbro. Nåh ja, så købte jeg da også en sød guldring til hende.

Den fineste gave jeg har købt, var en gyngehest. Nej nej, en rigtig gyngehest. Over en meter høj. Den faldt Musse og mig over , da vi den ene dag var i Tønder, hvor vi købte julepynt på det gamle apotek. Og så kom vi da forbi en marskandiser på gågaden. Hvor vi selvfølgelig lige skulle ind og se. Ja ja jeg købte da nogle fine gamle ting.. Men vi var jo kørende i min Yaris, så jeg ringede til den søde dame næste dag, og vi aftalte at jeg kunne komme og hente hesten. Den lille Luisa er jo begyndt og gå til ridning, så det var vist den helt rigtige gave.

I morgen skal vi til julefrokost hos noget familie, og på torsdag skal jeg til julefrokost i Dybbøl, Musse skal desværre på arbejde, øv, men sådan er det bare.

Ha fortsat en rigtig god jul.

Nåh ja, Musse er begyndt at kalde mig for hendes Buddah,  og så synes hun at jeg skal have orange tøj på, ha ha ha. Hun er sku lige så tosset som mig, Så passer vi bedre sammen. Det kommer sig af, at vi synes, at budisterne er søde, og fordi jeg ikke har så meget hår på hovedet.

Knus fra Jes

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jens klippe da ba sin jule ønske ue fra e blai, han e nemle smart.