Storesøster Rie skal se lillesøster

Lidt om turene frem og tilbage mellem Kegnæs og Lolland

Lich no sidde æ ve e køchenboe, det e freda´, o æ he lich væt te syn me min venin´s bil, i Braue synshal, den gek liche igimmel. Det hæ vist it nau o gø´ me e ture te Lolland, så æ må helle skivt emne.

Jo æ kom i tanke om i sidst uch, da æ hai Rie me i København. Å vej hjem spu´hun mæ, hva min livret va´, tja hva ska man sai, æ ka næsten li ålt ma, hvo´for troe do æ hæ såt stoue liv, ha ha. Så kom æ i tanke om hva æ faktisk måske bedst ku li, jo vælde lokum, den æ Laue selv,  o så hyl´hun af grin. Du er tosse mossi. Jamen u´n papie jo, ha ha kæft hvo vi gri´n. O så me katøffelmos og lidt sylte robèje. O så fortå´l hun at hun hai væt ve e stran ´ me sin moue, o da de sku hjem, soi hin´s moue, at hun lich sku visk sit rævgaf ue, ja det hul i e san´så de næste it ku se hvo stoue e mæ´k i san´va edde hin´s ræv. ha ha sikke nau slurre, vi grin så vi va ve otis i e baus.

O så te nau helt an ´t. Ja no e det nok nau stykke som tøs æ e total magge. Når æ sus rundt i e bil, så saie æ te mæ selv i e spejl,.. æ elske dæ, æ elske dæ vikle´o sende en tre fie kys te mæ selv i e spejl. Det hæ æ engang læ af Louise Hay. Nå´man hæ e lidt traffelt og bævl, me det jen o det an´t, så hjælpe det ålti  å e humø´.

E dau kømme det ingen bilre å, for æ ve´it hvo´dan man gø å den he  kompjute, måske finde vi u af et e jauden, for æ ska u  spis ve min venin´, det betye røjvin, et par smøge o en hygle auden. No æ det hele blevn stout å den he kompjute, o æ ane it om det ge´godt hmm?? nå æ må helle æuesæt.

oversættelse

Lige nu sidder jeg ved køkkenbordet, det er fredag, og jeg har lige været til syn med min venindes bil i Broager synshal, den gik lige igennem. Det har vist ikke noget at gøre med turene til Lolland, så jeg må hellere skifte emne.

Jo jeg kom i tanke om i sidste uge, da jeg havde Rie med i København. På vej hjem spurgte hun mig om min livret, tja hvad skal man sige, jeg kan næsten li alt mad, hvorfor tror du jeg har sådan en stor mave. Så kom jeg i tanke om at jeg faktisk måske bedst ku li millionbøf, den jeg selv laver, og så skreg hun af grin. Du er tosset mossi. Jamen uden papir selvfølgelig, ha ha hold kæft hvor vi grinede, og så med kartoffelmos og lidt syltede rødbeder. Og så fortalte hun at hun havde været ved stranden med sin mor, og da de skulle hjem, sagde hendes mor, at hun lige skulle viske hendes røvhul ud, ja det hul i sandet, så de næste ikke kunne se hvor stor hendes røv var,  i mærket i sandet. Sikke noget sludder. så vi grinede så vi var ved at tisse i bukserne.Og så til noget helt andet. Ja nu er der nok nogen som synes at jeg er totalt tosset. Når jeg suser rundt i bilen, så siger jeg til mig selv i spejlet, jeg elsker dig, jeg elsker dig virkelig, og sender tre fire kys til mig selv i spejlet. Det har jeg engang lært af Louise Hay. Når man har lidt travlt og bøvl med det ene og det andet, så hjælper det altid på humøret. I dag kommer der ingen billeder på, fordi jeg ikke ved hvordan man gør  på denne pc. Måske finder vi ud af det i aften, fordi jeg skal ud til min veninde i aften. Det betyder rødvin et par smøger og en hyggelig aften. Nu er det hele blevet stort på pc´en og jeg aner ikke om det går godt, nu må jeg hellere oversætte.

2 kommentarer

  • Synnejysk Havbogasse Ferein

    it tosse`

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Max-Henrik

    Då hæ en blok, då hæ et hus – altså: då hl et blokhus😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Storesøster Rie skal se lillesøster