En fin freda for mæ' å vej te Lolland

Hva vil do da å Lolland ?

img_0539

Her har vi Jens og Rie, ja ja det var jo tredie dag i træk Jens var i tivoli, så her var vist ikke fart nok  på.

He hæ vi Jens o Rie, ja ja det va jo tre`dau i træk Jens va i tivoli, så he va vist it fart nok å.

 

img_0870

He hæ vi en trold, vos ålles prinsesse.

Her har vi en trold, vores alles prinsesse.

Bob bob det va Britt, Ries “bedstemoe” der spu’  mæ e gå. Hva vil do da å Lolland. Hun e ålti så søde, specielt te o køi e piche te dans.

Æ hæ læng hai en lille drøm om o lau et firma, hvo  æ vil sell vegetarma, æ hæ øft mæ temle læng`. O det ska væ å Sjælland, så det it e så lant te København, det e ca jen en halv tim`te e stai, hvo æ håfe o få nau kunde. No ska æ sefølle ha laue de richte ramme, så æ ka væ der. Det blyve såd nau me å ha jen elle to leverings dau hve uch. Om det geh et halvt elle et helt år fø æ ka start, e id så vichte. Æ må tai en dau af e gang. Æ hæ jo o et arbe, hvo æ ka ha ret møje fri, for æ e jo selvstænde, o ham Henning, e chef, e flink te o gi mæ fri, så æ ka få laue nau af mit.

Jamen Rie kømme da te o savn dæ, æ ve`et , æ ve`et, øv, æ kømme jo sefølle o te o savn hind, men vi taie en dau af e gang, så ka æ jo hint hind, men æ hæ jo o Lars, May o de to små prinsesse i Braue,o min stouesøste i Gråsten. Men verden geh jo it ynde, for det æ flytte,-vel.

Vi hæ La Landia, Knuthenborg. Så det e da nau fo e børn, o for e drenge Peter o Jens å Østerbro sefølle. Essen taie vi ba i Tivoli, for det ka de li`.

Troe i enle det e nau i jylland som skryve jysk te veranne.  Æ hæ min tvivl. Eller fynsk for den sachs skyld.

Oversættelse / euesættels`

Bob bob det var Britt, Ries “bedstemor” der spurgte mig i går, hvad vil du da på Lolland. Hun er altid så sød, specielt til at køre pigerne til dans.

Jeg har længe haft en lille drøm om at lave et firma, hvor jeg vil sælge vegetarmad, jeg har øvet mig temmelig længe. Og det skal være på Sjælland, så det ikke er så langt til hovedstaden, det er ca. 1 1/2 time til byen.  hvor jeg håber på, at få nogle kunder. Nu skal jeg selvfølgelig lige have lavet rammerne, så jeg kan være der. Det bliver sådan noget med, at have en eller to levering dage om ugen. Om der går et halvt eller et helt år inden jeg kan starte, er ikke så vigtigt. Jeg må tage en dag af gangen. Jeg har jo et arbejde, hvor jeg kan have ret meget fri, for jeg er jo selvstændig, og ham Henning, chefen, er flink til at gi mig fri, så jeg kan lave noget af mit.

Jamen Rie kommer da til at savne dig, jeg ved det, jeg ved det, øv, jeg kommer selvfølgelig også til at savne hende, men vi tar en dag af gangen, så kan jeg jo hente hende, men jeg har jo også Lars, May og de to små prinsesser i Broager, og min storesøster i Gråsten. Men verden går jo ikke under fordi jeg flytter ,- vel.

Vi har La Landia, Knuthenborg. Så det er da noget for børnene, også for Jens og Peter på Østerbro selvfølgelig. Ellers tar vi bare i Tivoli, for det kan de li`.

Tror i egentlig der er nogle i Jylland der skriver jysk til hinanden. Jeg har min tvivl. Eller fynsk for den sags skyld.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En fin freda for mæ' å vej te Lolland