E det it nau søde bø´n

Æ hæ rådye i min hau, så æ ska langs edde nau halm, hø o nau gullerø`.

40c23c9f-91dc-4835-b1c9-f7e8d52638ab beb0e58b-a837-4f02-9dc5-27b237c3a8c9

Såt nau skrammel, det e nok for det man e blevn en halv gammel stjamp’.

Det va da en richte dejle uch, hva tøs i? Æ tøs e ti den renne som tombe, ja den flyve astai

Vi kom jo it te Wanderup, for det blev ålt for sill. Men så va vi å en kinesisk restorang, den det ligge lich æue e græns ve Paiborg,  e øl va faktisk sue, men e ma va da pikobello. Musse fek and,  o  æ fek nau fritye stecht fisk.

Nå så va vi o lich nei å Providence i Stranderøj. Det må ha væt e tirsdas. Vo vi fek kaffe o laukach. Det smacht som kun vos moue ku hai lauet. O så me en baili me istæninge o en goi konjak te mæ. Ha.

Vi va hen o besøch Brit, te kaffe o kach, det e hinn som hæ væt så søjde o fortæl Musse om mæ, så vi no e sammel. Hvis det ska ve helt richte, så e det Ries pap bestemoue. Hun e ba så søjde. O så fek æ o mødt Musses søste og svaue. De to hæ jo boi i den lille by å Lolland, hvo æ o lich hæ køjt det lille hus, så de ku ornle fortæl nau sjau historie.

Essen e uch jo gaun me o arbe i Århus et par dau, o nau køren te Ikast o rundt omkring.

No vei æ it om det e nau interesse i o læ synnejysk. Det æ nok e lidt svart, hvis de it kenne nau a vos, som e vant te o snak e sproch.

Måske ska æ start forfra, lisom de gø i Italiensk for begynne`.  I føjst omgang vil æ skryv nau sætninge op, så ka de da øf sæ. Sefølle skal æ ha lauet, så de ka høi hvodan man ska saiet. Det må æ få læ i næste weekend, hvo æ ska æu te Cana. Hun hæ næsten ålti en goj idé. Måske ska det væ å Instagram. Det glaie æ mæ te o få e lidt gang i.

Tæulen game sikke det e hygle he ve mæ. Det e som o ve te tynne festival. Æ hø jen det Heie Liz Carroll. Hun se temle keile ue, men e violin den fe it for lidt. Sammel me en bassist o jen å flygel. Ja ja det e it rock musik. O så hø æ en masse klassisk klave musik. Franz Liszt Paganini o en masse ant. Det e nok it je ålle som ka hål u o høi såt katsenjamme.

Æ arvet jo o et klave edde min goi venin, som døj for vist tre månde siin. Æ va selv u o hint et, o æ saie jæ, æ fek et chok. Det loi gammelt bloi æue e hele køchen gulv. Æ ku se hun hai slaun e hoi ind i e aun, for e glas va smarre. Stakkels pich. Øv. Hun hai åbenbart soi te sin familie at æ sku arv e klave. Så det fek æ hint u´n bævl. Å e sække vuun o så u å e traile o så hjema.

Nå så kømme det væ`st. Æ ska ha boin ind te min føsselsdau. Men æ hæ sådden min stouesøste i gang, det hygge hun sæ mæ. Æ troue vi blyve en tres mand. Ja ja æ blyve tres sist i januar. Æ ku godt tænk mæ o invite`je ålle, det vill da ve totalt hygle.

Æ hæ essen køjt to billette te en stout shov i Berlin å tirsda, men da e æ i Århus å arbe, så Musse må en nan jen me, æ hæ nemle å bestilt et hotelvæls. Så må de selv se hvodan de kømme de neie.

Nå tak for e dau. Æ må helle få jævne e skidt. Musse hæ fri e klok fie, o så vil vi u o spis i Flensborg.

æuesættels oversættelse

Jeg har rådyr i min have, så jeg skal ud efter noget halm, hø og en sæk gulerødder.

Det var da en rigtig dejlig uge, hvad synes i ? Jeg synes tiden løber helt tosset, ja den flyver afsted.

Vi kom jo ikke til Wanderup, det blev alt for sent. Vi va på en kinesisk restaurant, den der ligger lige over grænsen ved Padborg. Øllen var faktisk sur, men maden var bare fjong. Musse fik and og jeg fik friture stegt fisk.

Nå så var vi lige nede på Providence i Stranderød. Det må have været i tirsdags. Vi fik kaffe og lagkage. Det smagte som kun vore mor kunne havde lavet det. Og så med en lille bailey med isterninger og en go cognac til mig. Ha.

Vi var henne og besøge Brit, til kaffe og kage, det er hende som var så sød og fortælle Musse om mig, så vi nu er sammen. Hvis det skal være helt rigtigt så er det Ries pap bedstemor. Hun er bar så sød. Og så fik jeg også mødt Musses søster og svoger. De har jo boet i den lille by på Lolland, hvor jeg lig har købt det lille hus, så de kunne rigtig fortælle nogle sjove historier.

Ellers har ugen gået med arbejde i Århus et par dage, og lidt kørsel til Ikast og rundt omkring.

Nu ved jeg ikke om det har nogen interesse i at lære sønderjysk. Det er nok lidt svært, hvis de ikke kender nogen af os, som er vandt til at tale sproget.

Måske skal jeg starte forfra, lige som de gør i Italiensk for Begyndere. I første omgang vil jeg skrive nogle sætninger, så kan de da øve sig. Selvfølgelig skal jeg have det lavet, så de kan høre hvordan man skal sige det. Det må jeg få lært i næste weekend, hvor jeg skal over til Cana. Hun har næsten altid en go idé. Måske skal det være på Instagram. Det glæder jeg mig til og få lidt gang i.

Det er bar hyggeligt her hos mig. Det er som at være til Tønder festival. Jeg hører en der heder Liz Carroll. Hun ser meget kedelig ud, men violinen får ikke for lidt. Sammen med en bassist og en på flygel. Ja ja det er ikke rock musik. Og så hører jeg en masse klassisk klaver musik. Franz Liszt Paganini og en masse andet. Det er nok ikke jer alle, som kan holde ud og høre på sådan noget katte jammer musik.

Jeg arvede jo et klaver efter min gode veninde, som døde for snart tre måneder siden. Jeg var selv ude for at hente det, og jeg sige jer, der var gammelt blod over hele køkken gulvet. Jeg kunne se, at hun havde slået hovedet ind i ovnen, for glasset var smadret. Stakkels pige. Øv. Hun havde åbenbart sagt til hendes familie, at jeg skulle arve klaveret. Så det fik jeg hentet uden bøvl.  På sækkevognen og ud på traileren og så bare hjemad.

Nå så kommer det værste. Jeg skal have budt ind til min fødselsdag. Men jeg har sat min storesøster i gang, det hygger hun sig med. Jeg tror vi bliver tres. Ja ja jeg bliver tres sidst  i januar. Jeg kunne godt tænke mig at invitere jer alle, det ville da være virkelig hyggeligt.

Jeg har ellers købt to billetter til et stort show i Berlin til på tirsdag, men da er jeg jo i Århus på arbejde, må Musse må tage en anden med, jeg har nemlig også n´bestilt et hotelværelse. Så må de selv finde ud af hvordan de kommer derned.

Nå tak for i dag. Jeg må hellere komme i bad. Musse har fri klokken fire, og så skal vi til Flensborg og spise.

Knus fra Jes

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

E det it nau søde bø´n