Ka vi flyt nau af min ting u te dæ? Ja, sefølle da, min pich.

Hæ do set det he skilt ? skilt? hvorfort skilt?

11f6f892-83ae-419c-8721-189f9d0ba74c 56eb9be1-7663-4fd3-bcb4-db3621913c5d 3de79734-2ca1-4cc0-a66e-2d802003ab7e

 

Det æuest bille e fra vos stu´.

Det næste saie jo sæ selv.

No tre e fra vos hotel.

Ja føst va æ te geburts e mandas. Æ  hai faktisk glemt et, men så kigge æ i e kalende. Sjeise, æ ku da tai en kuvæt me, o se om han va hjem, edde fyauden. Det va min goi ven Helge fra Brunsnæs som blev halvfjerds.

Æ fek en baje o vi snakke i vist et par time, o så sust æ hjema e gen.  Musse sku nemle u o se nau knaide syng å Alsion, sammel me sit arbe. Hun va sefølle helt op o ring´, o æ sku se hva hun hai optaun. Ja ja sefølle ku de da syng, och man blyve sefølle e lidt misunle. O i den anleining fortål hun o at hins eksmand o va temle sjalu, så den jen dau hai hun fåt jen å e dækkel, for han tot hun va kommen for tæt å en nan jen, o så tau hun sit skrammel, o stak af fra ham. Edde syv års ægteskab. Man ska ba it slå, o slet it å en pich. Hva bilt han sæ ind.

Nå men e tirsdas va vi å Hellas o få e lidt o knau, for it o kom for sill i seng, så tau vi den næmest. Godt ma o et pa goi øl. Nåh ja så fæ man jo o lich en lille jen nå man sætte sæ. It så ring in da.

E onsdas va i et smot i Borgen i Synnebor. Føst va vi lich å Castillo o fek en øl o e lidt natjos, for vi sku nemle i kino.

Det va da en richte fornøjels, vi så jen det heie All the Money in the World. Æ ka kun anbefal en. O i den ny biograf ka man slå e sæ op o neie o e ben ka kom op så man sidde lisom hjem i e stu.

Torsda auden va i så lich å Castello e gen, for de hai nemle lække byfé for 59 krone. Så det måt vi da lich præu. Det hæ de e rest af e måne´.  Det e da en fornøjels, flæskestech, o en masse ant kjø, o en stoue salat bar.

Så blev det freda. Æ hai bestilt en æuenatning å Radisson i København, for æ troi at Musse hai fri i e weekend, men sån blev det it, så vi sku så ba tile afstai lørda morn, for hun sku å arbe e klok 2.

Å vej skrev Cana, om æ hai seie et skilt mæ hin å, nej, men vi ku da lich køj forbi i Åbenrå, for vi sku jo te stais.

Vi sust te stais o fek tjægge ind. Dejle hotel. Vi sku så hai væt ve min lillebroue, men det vil blyv for sill, så vi beslutte vos te o besøch dem en ann dau.

Vi tau så en taxa u te Cana, hvo hun hai laue lasanje. Det smacht tombe godt, me et lille glas vin te. Vi hai sefølle taun et fint bille af e stande i Åbenrå, me Cana å.  O e drenge, Peter og Jens va lích en tue me i kiosk edde bom, selv om Peter it vill mæ, for han vist jo it va bom va. Bolscher, jo,- jeg vil osse med. Vi hygge vos i en times ti, o så tau vi tebach te e hotel, hvo vi lich fæk en drink i e bar.

Vi hai et gaukort te morn ma, så vi fandt et stai hvo de hai tile åfen, så vi sust af ve e ot ti. Men lant om læng fandt vi da e kro, nå ja så hai de føst åfen e klok halv ti. Nå så måt vi tai mou Jylland, så ku vi da få e lidt daue å e hjemvej.

Nå så e gå, da vi kom hjem, skul æ mæ e præst op i sit sommehus. Han vill gæn ha låt for e vand, no hæ hvis det sku gi manne frostgrae. Så vi hygge vos da e rest af e dau. Han hai it væt dæ i æue halvanden år, så han glaie sæ sefølle. O fek laue en masse små plane, så han snart ku kom me de op e gen. Å vej hjem sku vi da lich ha e lidt o spis et stai, så vi sust ind å et kaffeteria i Acheskau.

Nå så e dau sku Musse tile å arbe, så æ hæ  væt å Kegnæs me e hund. O så va vi te føsselsdau, ve min søn Lars. Han blev 35. Så æ hæ væt u o køjf en lille gau, it det helt stoue. O en lille buket te min svichedædde.

Man det va hygle. Kaffe o kach o en masse snak, mest å tysk, for Larses svichefamilie e tyske´, så præue man jo o gø sæ forståle. Rie va heldigvis o dæ, så holle vi vos lidt for vos selv, for hun ka jo hel it, sån richte snak tysk. Men Musse hæ jo boi i Tyskland i manne år, så hun ka jo saut.

Nå tak for e dau, o ha en fortsat goi synda.

æuesættels oversættelse

Ja, først var jeg til fødselsdag i mandags. Jeg havde faktisk glemt det, men så så jeg det i min kalender. Øv, men jeg kunne da tage en kuvert med, og se om han var hjemme. Det var min gode ven Helge fra Brunsnæs som blev halvfjerds.

Jeg fik en øl og vi snakkede i vist et par timer, og så kærte jeg hjem igen. Musse skulle nemlig ud og se nogle mænd synge på Alsion, i forbindelse med sit arbejde. Hun var seflvfølgelig helt oppe og ringe, og jeg skulle se hvad hun havde optaget. Ja ja selvfølgelig kan de da synge, ork man bliver selvfølgelig lidt misundelig.Og i den anledning fortalte hun, at hendes eks mand var temmelig jaloux, så den ene dag havde han slået hende i hovedet, for han syntes hun var kommet lidt for tæt på en anden, og så tog hun sine ting og stak af fra ham. Efter syv års ægteskab. Man skal bare ikke slå, og slet ikke på en pige. Hva bilder han sig ind.

Nå i tirsdags var vi på Hellas og spise, for ikke at komme for sent i seng, så vi tog den nærmeste. Godt mad og et par gode øl. Nåh ja så får man jo også lige en lille snaps når man sætter sig. Det er ikke så ringe endda.

I onsdags var vi et smut i Borgen i Sønderborg. Først var vi lidt på Castillo, hvor vi fik en øl og lidt nachos, for vi skulle nemlig i biffen.

Det var da en rigtig fornøjelse, vi så en der hedder All the Money in the world. Jeg kan kun anbefale den. Og i den nye biograf kan man slå sæderne op og ned og benene kan komme op lige som når man sidder hjemme i stuen.

Torsdag aften var vi så lige på Castillo igen, for de havde nemlig en lækker buffet for 59 kr. Så det måtte vi lige prøve. Det har de resten af måneden. Det er da en fornøjelse, flæskesteg, og masse af andet kød, og en stor salatbar.

Så blev det fredag. Jeg havde bestilt en overnatning på Radisson i København, for jeg troede at Musse havde fri i weekenden, men sådan blev det ikke, så vi skulle tidlig op om lørdagen, for hun skulle på arbejde klokken 14.

På vejen skrev Cana, om jeg havde set et skilt med hende på, nej, men vi kunne dag lige køre forbi i Åbenrå, for vi skulle jo til staden.

Vi kærte til byen, og tjekkede ind. Dejligt hotel. Vi skulle havde besøgt min lillebror, men det ville blive for sent, så vi besluttede os til at komme en anden dag.

Vi tog så en taxa ud til Cana, hvor hun havde lavet lasagne. Det smagte vildt godt, med et lille glas vin til. Vi havde selvfølgelig taget et par billeder af standeren med Cana på. Og drengene Peter og Jens var lige med en tur i kiosken efter bom, selv om Peter ikke ville med, for han vidste ikke hvad bom var. Bolscher, jo,- jeg vil også med. så vi hyggede os i en times tid, og så tog vi tilbage til hotellet, hvor vi lige fik en drink i baren.

Vi havde fået et gave kort til brunch, så vi fandt et sted hvor de havde tidlig åben, så vi kørte ved otte tiden. Langt om længe fandt vi cafeen, nå ja så havde de først åben kl halv ti. Nå så måtte vi tage mod Jylland, så vi kunne få lidt morgenmad på hjemvejen.

Nå, så i går da vi kom hjem, skulle jeg med præsten op i sit sommerhus. Han ville gerne have lukket for vandet, nu her når det skulle give mange minusgrader. Så vi hyggede os da resten af dagen. Han havde ikke været der i mere en halvandet år, så han glædede sig selvfølgelig. Og vi fik lavet en masse små planer, så han snart kunne komme med derop igen. På vej hjem skule vi da lige have lidt aftensmad, så vi kørte ind på en kro i Agerskov.

Nå, så i dag skule Musse tidlig op på arbejde, så jeg var et smut på Kegnæs med hunden.   I eftermiddags var vi til fødselsdag hos min søn Lars, han blev 35. Så jeg har været ude og købe en gave, ikke det helt store. Og en lille buket blomster til min svigerdatter.

Det var mega hyggeligt. Kaffe og kage og en masse snak, mest på tysk, for Larses svigerfamilie er tyskere, så prøver man jo og gøre sig forståelig. Rie var der heldigvis også, så vi holdt os lidt for os selv, for hun kan jo heller ikke rigtig snakke tysk. Men Musse har jo boet i Tyskland i mange år, så hun kan jo sagtens.

Nå,- tak for i dag og ha en fortsat go søndag.

Knus fra JES

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ka vi flyt nau af min ting u te dæ? Ja, sefølle da, min pich.