Det blyve it ålti som e præst han præke


  1. 85871e93-0c97-4555-84e4-4292785b8060906c2e3c-1b9b-48b7-9ce0-8f60b46d4e249cc735e1-211c-41f2-bdfd-3bc3e258778b

  2. fortsættels ;
  3. Nej,- for Musses goi venin ringe da æugå o aflyst e tue te Lolland. Hva sku hun så lau det æu i tre dau´. No hai vi jo sådden e næs op edde o bo e lidt å hotel, så æ bugge jet i København fra freda te lø´da. E plan va jo goi nok, så e præst o sin kuun o e huun,  kun så køj me mæ te København. O de´fra vill æ så tai te Lolland. Så sefølle vill æ it lau om å den plan, så Musse o mæ hai dem så me te København æugå´.

Ålt gek godt, ind te vi kom op å e færg te Fyn. E huun sku blyv i e bil, for den e både blind o dæu, så den e it så nem o sty´.  E kuun blev da søsych, den stakkel, så hun måt u o råf edde Ulrik som vi kållet, o ind o lig å en bænk. O det blev da it møje bæ da vi kom te Fyn, for så måt vi holl et pa stai, for hun va o køj sych.

Essen va det da en gemydle tue, for e præst ka jo snak vos et ø´af, så han fortål den jen historie edde den ann. Musse tåt da det va en goi tue, bortset fra at e huun absolut skull stå ve hin e hele vej. Men vi hai jo nau pause, så det gek nok.

Nå,- vi fek sådden dem a i e by, hvo des dædde kom o hint dem, for vi skul te Ama, æue te Niels min nevø, o drik en fyaudens,  o de skull te Klampenborg.

Ja,- det ku jo it blyv fint nok, så vi sku bo å first hotel Kong Frech, lich ve e råjhusplads.

Nå,- så langs for vi va blevn hungre, så va vi å Hard rock o spi´s. O så essen langs o høj nau godt rock musik å nau det heie Drop Inn.

Næste morn fek vi daue i e torvehalle. o så essen hen te Cana, hun va ve o pak, for hun sku på ferie, o sku lich langs edde nau småting te e kuffet.

Så vi fek en snak o en kop kaffe, o så daffet vi af e gen. Min lillebroue vill vi o besøch, men han sku te føsselsdau. Så vi veen e karét, o sust hjem af e gen.

Hva gætte i å vo vi tau hen e dau…..? Råmø sefølle. Vi fek daue o så sust vi essen af. U i e klidde o langs o handel e lidt o så hen o få kaffe o kach. Hattesgaard. Mega syksé. De handle jo o me gammel ting, så vi køf gæ´n e lidt, hve gang vi e dæ. E dau køjt vi en gammel kaffekann, o et døslau. No fortæl æ je nau, som faktisk e lidt flaut.

Ja sist gang spilt æ o nau laukach å den fi vie duch,  æv. O forich gang spilt æ mælk fra en kann, for æ skul da lich se e pris i e bund, så æ veen en å hoi, så vi hai mælk å e gulv o u æue e boue. Nåh, ja e dau va det Musses tue, for hun slau da te e boue, så e kaffe koppe svutte u æue e boue, sån e det nå vi e langs, flaut. Men vi hygge vos…ha.

E jauden va vi å Alten speicher, vi hai essen køjt ind te ma, men det e da nemme nå de anne laue e ma og vaske op.

Musse hæ essen ferie i næste uch, men de hæ ringe om hun it lich ku kom å arbe e morn tile e klok sais, æ tøs det e søjn for hin, så defor tau vi te Flensborg.

Tak for e dau, ha en fortsat goi synda auden.

æuesættels oversættelse

Nej,- for Musses gode veninde ringede da i forgårs, og aflyste turen til Lolland. Hvad skulle hun så lave der over i tre dage. Nu havde vi jo sat næsen op efter at bo lidt på hotel, så jeg bookede et i København fra fredag til lørdag. Planen var go nok, så præsten, konen og hunden, kunne så køre med til Kbh. Og derfra ville jeg så tage til Lolland. Så selvfølgelig ville jeg ikke lave om på den plan, så Musse og jeg havde dem derfor med til Kbh. i forgårs.

Alt gik godt, ind til vi kom på færgen. Hunden skulle blive i bilen, for den er både blind og døv, så den er ikke så nem at styre. Konen blev da søsyg, den stakkel, så hun måtte kaste op, og ind og ligge på en bænk. Og det blev da ikke meget bedre da vi kom til Fyn, for så måtte vi holde et par steder, for hun var også køresyg.

Ellers var det da en hyggelig tur, for præsten kan jo snakke os et øre af, så han fortalte den ene historie efter den anden. Musse synes også at det var en go tur, bortset fra at hunden absolut skulle stå ved hende hele vejen,. men vi havde no nogle pauser, så det gik nok.

Nå,- vi fik dem sat af i byen, hvor deres datter kom og hentede dem, for vi skulle til amager, over til Niels, min nevø, og drikke en fyraftens øl, og de skulle til Klampenborg.

Ja,- det kunne ikke blive fint nok,  så vi skulle bo på First Hotel Kong Frederik.,lige ved rådhuset.

Nå,- så videre, for vi var blevet sultne, så vi tog på Hard Rock. Og ellers ud og høre noget godt rock musik, på Drop Inn.

Næste morgen fik vi morgenmad i torvehallerne, og ellers hen til Cana. Hun var ved at pakke, for hun skulle på ferie, og skulle lige ud og købe nogle småting til rejsen. Så vi fik en snak og en kop kaffe, og så kørte vi hjemad igen. Min lillebror ville vi også besøge, men han skulle til fødselsdag.

Hva gætter i på hvor vi tog hen i dag…? Rømø selvfølgelig. vi fik morgen mad og så drønede vi ellers afsted. Ud i klitterne og ud og handle lidt og hen og hen og få kaffe og kage på Hattesgaard. Mega succes. De handler jo også med gamle ting, så vi køber lidt hver gang vi er der. I dag købte vi en gammel kaffekande, og en si. Nu fortæller jeg jer noget, som faktisk er lidt flovt.

ja,- sidste gang spildte jeg noget lagkage på den fine hvide dug, øv. Og forrige gang spildte jeg mælk fra en kande, for jeg skulle da lige se prisen i bunden, så jeg vendte den på hovedet, og så havde vi mælk på gulvet og ud over bordet. Nåh ja,- i dag var det Musses tur, for hun slog da til bordet, så kaffekopperne spildte ud over ordet. sådan er det når vi er i byen. Men vi hygger os…ha.

I aften var vi på alten speicher, vi havde ellers købt ind, men det er da nemmere når de andre laver maden og vasker  op.

Musse har ellers ferie i næste uge, men de har ringet om hun ikke lige kan komme på arbejde i morgen tidlig klokken seks, jeg synes det er synd for hende, så derfor tog vi til Flensborg.

Tak for i dag, ha en fortsat go søndag aften.

Knus fra Jes

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi hæ væt kæ´ste i fi månde, ba hun it fortryæt. Ha ha. Vi har været kærester i fire måneder, bare hun ikke fortryder det. Ha ha.