Madam Boddeflai.

Æ hæ fåt tysk venne me å min blog, troue i de ka løs synnejysk ?

6bb62224-cdcf-47ea-8ba3-46255ba429d5 bf15699c-60f9-414a-af10-ab90bd81310a29014d41-5eb7-44a7-be9a-61e068a171baÆ hæ hai e lidt traffelt i den he uch, det e ålti sjaut o arbe hvis man fe nau fra e hahn, o vi fortsætte i e weekend.

Æ hæ slet it see Musse i den he uch, for hun hæ for det mest auden arbe. O i e weekend, så æ må nok helle sus a echensoun, en gang e morn formæ, nå hun e staun op. Så geh vi nok en lille tue me e hund, han i han, jubii. Så, en lille times ti sammel me min ny kæ`st, i e uch, e vel it for møje.

Vi va te fødselsdau, tre år, o fyldt me krudt.Vos lille supe søjde Luisa blev da 3 i tirsdas. Ries lillesøste.

Rie sku føst hindes, hun hai sefølle fåt e lidt fø fri fra skol`. Skal du ha kaffe bedstefar. No thank you. Men et lille glas godt røjvin, det va it så ring inda. Ries moe hæ en goi smach.

Nå nej i e borg, o ind i BR. Det tau da sin ti, for vi hai fåt o vei, at det gern må ve nau kreativt lechtøj. Det va vist it det helt richte vi kom me, sefølle hai vi o en lille søjde bamse me te den lille Sofia.  Men Luisa, den søjde lille pich blev ihvertfld glai. Ba det vi kom.

Det varet alle læng, så va e hus fyldt me fremme. Mest tyske`. For Luisas moue kømme jo fra Flensborg, så den fek it for lidt å vos gebrokken tysk. O æ vil sai jæ, den lille pich hai da totalt sty å det sproch, æ blaev nau æueraske. Det e ba søjde nå sån lille jen, snakke me sin momo å tysk.

I tyskland ka de da lau en richde laukach. Æ hæ alle se sån flot jen fø. Absolut å højde me de flottest i e bachdyst.

Nå, æ spille da et pa fødselsdaus sang`, å des klave`. Det va lich nau den lille frøken ku li. O så da vi hai fåt kaffe o nau a den flot kach, o grønsacje me nau døbbels te. Det ku e tyske da tombe godt li, men æ troe it det va nau for mæ, æ tot det lichnet nau tyk saus,  richte tyk, næsten som nau dai, tau æ lich Larses lille bitte guitar, jen han fek da han va lille, o spille nau sang`for e børn. Pippi langstrømp o et pa fødselsdaus sang`.  Så de ornle fek songen o danse.

O te sist sku vi ha audens ma, så Lars tau a Synneborg edde pizza. Bella Italia.  Det va jo nemt te, sefølle me et lille glas røjvin te. De fæk me, at æ hæ en blog, så no vill de te o følle e lidt me. Skal æ mon æuesæt te tysk o ? De vil jo så gern læ dansk, så de ka ba ring elle skryv, hvis det e nau de it forstæ. Nicht war.

æuesættels oversættelse

Jeg har haft lidt travlt i denne uge, det er altid sjovt og arbejde, hvis man får noget fra hånden, og vi fortsætter i weekenden.

Jeg har slet ikke set Musse i denne uge, for hun har for det meste aftenarbejde, også i weekenden, så jeg må nok hellere køre ned til Egernsund i morgen formiddag, når hun er stået op. Så går vi nok en tur med hunden, hånd i hånd. jubii. Så, en lille times tid sammen om ugen, med min nye kæreste, er da vist ikke for meget.

Vi var jo til fødselsdag, tre år, og fyldt med krudt. Vores lille super søde Luisa blev da tre år i tirsdags. Ries lille søster.

Rie skulle først hentes, så hun havde selvfølgelig fået lidt før fri fra skole. Skal du ha kaffe bedstefar. Nej tak. Men et lille godt glas rødvin, det var ikke så ringe endda. Hendes mor har en god smag.

Nå, ned i Borgen, o ind til BR. Det tog sin tid, for vi havde fået at vide, at det gerne måtte være noget kreativt legetøj. Det var vist ikke det helt rigtige vi kom med. Selvfølgelig havde vi også en sød bamse med til den lille Sofia. Men Luisa, den søde lille pige blev i hvert fald glad. Bare det at vi kom.

Det varede ikke længe, så var huset næsten fyldt op med gæster. Mest tyskere, for Luisas mor kommer fra Flensborg, så den fik ikke for lidt på vores hals brækkende tysk. Og jeg vil sige jer, den lille pige, havde totalt styr på det sprog, jeg blev noget overrasket. Det er bare sødt når sådan en lille en, snakker med sin mormor på tysk.

I Tyskland kan de da lave en rigtig lagkage. Jeg tror ikke jeg har set sådan en flot lagkage før. Absolut på højde med det flotteste i bagedysten.

Nå, jeg spillede da et par fødselsdags sange på deres klaver. Det var lige noget den lille frøken kunne li. Og da vi havde fået kaffe og noget at den flotte kage, og grønsager med noget dyppelse til. Det kunne tyskerne da rigtig godt lide, men jeg tror ikke det var noget for mig, for det lignede noget tykt sovs, næsten som dej, tog jeg Larses lille bitte guitar og spillede et par sange for børnene. Pipi Langstrømpe og et par fødselsdags sange. Så de rigtig fik sunget og danset.

Og til sidst skulle vi have aftensmad, så Lars tog til Sønderborg efter pizza. Bella Italia. De var nemt til, selvfølgelig med et lille glas rødvin til. De søde tyskere fik da med at jeg har en blog, så nu vil de til at følge lidt med. Skal jeg mon oversætte til tysk? De vil jo se gerne lære dansk, så de kan jo bare skrive eller ringe, hvis der er noget de ikke forstår. Ikke ?!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madam Boddeflai.